Den 8:e juli blir det stor fotbollsfest i Lysekil på Gullmarsvallen när Lysekils AIK möter IFK Göteborg Legendarerna.

Den 8:e juli blir det stor fotbollsfest i Lysekil på Gullmarsvallen när Lysekils AIK möter IFK Göteborg Legendarerna.

IMG_4779.jpg
Gullmarsvallen i Lysekil.

Det är f.d. fotbollsproffset Fredrik Risp som är i initiativtagare till matchen i samarbete med LAIK. Fredrik är född i Lysekil och började sin fotbollskarriär i Lysekils FF. Vid 17 års ålder gick flyttlasset till Göteborg och IFK Göteborg. Efter det har han spelat i Italien, Turkiet, Norge, Danmark, Bulgarien och Cypern. Han har även spelat i det svenska fotbollslandslaget. Efter fotbollskarriären startade han en framgångsrik agentbyrå för fotbollsspelare som heter rispect sport agency.

IMG_0819.jpg
Fredrik Risp i gul tröja under matchen mot TV-laget 2014 på Gulllmarsvallen i Lysekil.

Jag slog en signal Fredrik och frågade hur han kom på idén till detta med en match på Gullmarsvallen?

– Det var i samråd med mina bröder hemma i Lysekil som idén föddes. Vi har funderat ett tag på om man skulle hitta på något. Samtidigt är detta med IFK Legendarerna ganska nytt. Vi drog igång detta i höstas.

Vi tränar varannan torsdag i den nya inomhusarenan Prioritet Serneke Arena i Kviberg. Det har de kommit in lite förfrågningar från olika håll om vi vill spela lite uppvisningsmatcher. Samtidigt känns det kul att kunna åka till Lysekil och göra något där. En heldag med lite kringaktiviteter, match och på kvällen bankett med sponsorer och spelare på NH5 i Lysekil.

 

Hur många är ni som tränar i IFK Legendarerna? 

– Vi är nog ett tjugotal gubbar, och snittar nog varje träning med 13-14 personer. Vilka spelare som åker med till Lysekil är ännu inte klart.

unnamed.jpg

Foto: Fredrik Risp.

Jag antar att det bara är fotboll för dig hela tiden. Var har du din utgångspunkt idag?

– Det är mycket fotboll. Jag och min fru och våra tre barn bor i Onsla strax utanför Göteborg. Min son Elias är 11 år nu och jag tränar honom i fotboll. Det blir ett antal timmar man lägger ner på det. Det blir även aktiviteter med våra flickor med både fotboll och dans m.m.

Det blir även en hel del resande inemellan, och det blir ett antal resdagar per år. Det är lite lugnare nu när transferfönstrena är öppna. Under januari och sommarmånaderna måste man var standby och vara beredd att flyga så fort det blir aktuellt att flytta en spelare. Man kan säga att fotbollen oftast styr min vardag. Jag är även ungdomsledare i Onsala BK och vi har en mycket bra ungdomsverksamhet.

unnamed (3).jpg
Foto: Fredrik Risp

Hinner du besöka Lysekil någonting?

– Inte så ofta som jag vill. Det blir när mina bröders barn har kallas. m.m. Det är svårt att hitta luckorna.

 

Roligaste minnet från dina år som fotbollsproffs?

– Jag har otroligt många minnen men tanke på att jag spelat i  många olika länder. Det är extra stort att få presentera sitt land och fått tagit på sig den svenska landslagströjan, även om jag aldrig fick etablerat mig i landslaget.

unnamed (1)
Foto: Fredrik Risp.

 

I vilket lag får vi se dig spela den 8 juli?

– (Fredrik skrattar)Det är lite prestige mellan oss bröder, och det är nog viktigt att jag spelar med blåvitt hela matchen så jag kan säga att vi står där som segrare till slut.

 

Lysekils AIK hoppas på en riktig stor publikfest där Lysekilsborna och turister får njuta av dåtidens storstjärnor från IFK Göteborg och framförallt att Lyskekilssonen Fredrik Risp får komma hem och spela på Gullmarsvallen. Väl mött till en fotbollsfest den 8 juli på Gullmarsvallen. Mer info om tider kommer senare.

 

 

 

 

 

 

 

 

2 reaktioner till “Den 8:e juli blir det stor fotbollsfest i Lysekil på Gullmarsvallen när Lysekils AIK möter IFK Göteborg Legendarerna.

  1. Härligt med Änglaspel i stan!👍 Önskar Dig en fin Valborgshelg!

    Christer & Monica Hammarqvist Vrångebäck 415 45494 Brastad 0523-42176 C : 0703163423 M : 0703995230

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.