Den 17 juni är det invigningsmingel på nya BASTEVIK BAR & CAFÈ ute vid Basteviksholmarna.

Jag var och besökte BASTEVIK BAR & CAFÈ ute vid Basteviksholmarna. Det är familjen Röström som öppnar bar & café i Lysekils Marinas lokaler. När jag besöker BASTEVIK BAR & CAFÈ så jobbades det för fullt med att sätta ihop möbler och göra ordning inför invigningen den 17 juni.

CI2A9735.jpg

På plats fanns Lena, Magnus och Oskar Röström. Lena berättar att även döttrarna Ebba och Rebecca också kommer att hjälpa till på stället när de öppnar.

CI2A9825.jpg
Lena, Oskar och Magnus.

Jag frågar hur de kom på idén till detta?

Mamma Lena berättar att de har haft en dröm att någon gång driva en restaurang och nu har drömmen blivit sann.

Sonen Oskar som är VD i företaget var ute och fiskade med fiskaren Henrik Wennerberg och när de pratade så nämnde Oskar att det hade varit kul att öppna någon restaurang här i trakten. Henrik som har mycket kontakter visste att Lysekils Marina skulle bygga en restaurang och toaletter m.m. ute vid Basteviksholmarna. Därigenom fick Oskar och familjen kontakt med de som byggde, och på den vägen är det.

CI2A9816.jpg

350 båtplatser och 37 ställplatser för husbilar.

Lysekils Marina har 350 båtplatser vid Basteviksholmarna. Det är många som kommer från olika ställen och har sina båtar här. Det var därför de byggde servicehuset med toaletter och dusch. Samtidigt har de gjort klart med 37 ställplatser för husbilar.

CI2A9830.jpg
Köket.

Hur kommer ni att ha öppet?

– Vi kommer ha öppet hela sommaren. Vi startar med invigningsminglet den 17 juni och sedan smygstartar vi veckan innan midsommar. På dagarna kommer vi ha något som vi kallar ”barmeny” från 11-17:00. Från cirka 17:00 blir det à la carte berättar Lena.

 

Vad kommer ni att servera?

– Det kommer att bli alltifrån räkmackor, ostfrallor, fish & chips och hamburgare m.m. på dagtid berättar Magnus. På kvällen blir det gratinerade havskräftor, moules frites, fisksoppa, ryggbiff, musslor och ostron m.m. tillägger Lena.

Vi skall samarbeta med Lysekils Ostron & Musslor och vi har funderingar på att ha ostron och musselkvällar med föreläsning inom området.

 

De kommer att använda sig av råvaror som kommer från lokala producenter. 

Oskar berättar att de tycker det är kul att försöka ta så mycket som möjligt från de lokala producenterna. De tar köttet från Kustchark, kräftorna från Henrik Wennerberg, musslor & Ostron från Lysekils Ostron & Musslor och äggen är från Djupedals Gård. Även en del av möblerna i restaurangen kommer från City Möbler i Brastad.

CI2A9835
Ovanvåningen.

CI2A9839

CI2A9849.jpg

CI2A9848

Det kan bli musik- och quizaftnar kan det bli framöver.  

Familjen Röström med barnen Rebecca och Oskar har ett stort musikintresse och de bildar det populära bandet Helt OK. Oskar berättar att de kommer dyka upp när tillfället ges.

CI2A9860.jpg

I själva lokalen blir det 50 sittplatser och utanför blir det uteplatser med loungemöbler m.m. De har även en balkong på övervåningen med massor av sittplatser för de som vill sitta ute och äta. De finns gott om parkeringar och gästbryggor att lägga till vid om man vill ta båten till Bastuviksholmarna.

CI2A9863.jpg

Familjen Röström berättar att snickaren Daniel Lundin på Lysekils Marina har bl.a byggt huset och även gjort inredningen till restaurangen. Bardisk och trappa ja, allt har blivit så bra tillägger Magnus. Lena berättar att de har haft ett jättebra samarbete med Lysekil Marina.

Lysekils kommun har ställt upp med att hjälpa dem med att starta företag och det har varit till mycket stor hjälp.

17 juni är det invigning från kl. 16:00 missa inte det. Detta kommer att bli helt suveränt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s