Julmarknader i Lysekils kommun 2017.

Julmarknader i Lysekils kommun.

Här kommer lite info om lite olika marknader under december.

santa-claus-2886624_1920.jpg

17 december. Lysekils julmarknad. Butikerna har öppet kl. 11-17.

IMG_7151 - kopia (2)

 

 

IMG_5184.jpg

 

Har ni chansen så titta förbi hos Catarinas Blommor i Lysekil och titta in i hennes skyltfönster. Där kommer det att stå ett historiskt lejon under julmarknaden. I år är det hundra år sedan det stod i samma affär för första gången.  

img_2022.jpg
Christer Börjesson med sitt historiska lejon.

Förr i tiden hade affärerna stängt på söndagar och vid jul hade de en skyltsöndag. Innan skyltsöndagen satte de papp för fönstren, och tidigt på söndagsmorgonen togs pappen bort och folk kunde gå runt och titta i fönstren på julskyltningen. 

Gillis Eriksson som var föreståndare för affären Erikssons bosättningsaffär och som var på en leksaksmässa i Leipzig i Tyskland 1917, köpte där lejonet som första gången stod i fönstret i Lysekil 1917. I år är det hundra år sedan det stod i samma skyltfönster som det kommer att göra i år igen på Catarinas Blommor. 

Christer Börjesson som idag äger lejonet berättade för mig att det alltid stod en folkmassa och väntade på att de skulle ta bort pappen för att titta på skyltningen och lejonet i fönstret på Erikssons bosättningsaffär. 

IMG_5122.jpg

Glöm inte att köpa Lysekils egna julkalender. 

41 (3)

Här kan ni läsa mer om vad som händer i Lysekils kommun. Evenemang i Lysekils kommun.

Önskar er alla en trevlig december.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s