Bor i Lysekil "Staden vid havet"

Julmarknader i Lysekils kommun.

Här kommer lite info om lite olika marknader under december.

santa-claus-2886624_1920.jpg

 

 

16 december. Grundsunds julmarknad på Skaftö. Kl. 12-15:00.  Julmarknad i Grundsund på Skaftö. Kl. 12-15:00. Julmarknaden i Krögen, anordnad av Grundsunds IF. I samband med detta passar Grundsund IF på att fira att de fyller 90 år med att bjuda på kaffe och tårta! Här finns också julgransförsäljning, lotteri, hantverk, sill, räkor, glögg, kaffe & kaka, korv med bröd, ärtsoppa och förstås Tomtens godisregn. Kl 12-13 signerar Glenn ”Glicko” Andersson sin bok ”Betraktelser och bilder från Lysekil och Skaftö”.

red-2925963_1920.jpg

 

 

16 december. Röe Gård som har en lång tradition med julmarknader har sin julmarknad den 16 december. 

Välkomna till vår Julmarknad, lördagen 16/12 kl. 10.00–16.00, en mer än 20 år lång tradition. I ladan och där omkring finns slöjdare och lokala matproducenter m.m. I restaurangen julfika och julinspirerad, värmande mat. I butiken massvis av fina julklappstips. Dagen avslutas med fackeltåg till tomten vid cirka 16.00.

ci2a3273

 

 

17 december. Lysekils julmarknad. Butikerna har öppet kl. 11-17.

IMG_7151 - kopia (2)

 

 

IMG_5184.jpg

 

Har ni chansen så titta förbi hos Catarinas Blommor i Lysekil och titta in i hennes skyltfönster. Där kommer det att stå ett historiskt lejon under julmarknaden. I år är det hundra år sedan det stod i samma affär för första gången.  

img_2022.jpg

Christer Börjesson med sitt historiska lejon.

Förr i tiden hade affärerna stängt på söndagar och vid jul hade de en skyltsöndag. Innan skyltsöndagen satte de papp för fönstren, och tidigt på söndagsmorgonen togs pappen bort och folk kunde gå runt och titta i fönstren på julskyltningen. 

Gillis Eriksson som var föreståndare för affären Erikssons bosättningsaffär och som var på en leksaksmässa i Leipzig i Tyskland 1917, köpte där lejonet som första gången stod i fönstret i Lysekil 1917. I år är det hundra år sedan det stod i samma skyltfönster som det kommer att göra i år igen på Catarinas Blommor. 

Christer Börjesson som idag äger lejonet berättade för mig att det alltid stod en folkmassa och väntade på att de skulle ta bort pappen för att titta på skyltningen och lejonet i fönstret på Erikssons bosättningsaffär. 

IMG_5122.jpg

Glöm inte att köpa Lysekils egna julkalender. 

41 (3)

Här kan ni läsa mer om vad som händer i Lysekils kommun. Evenemang i Lysekils kommun.

Önskar er alla en trevlig december.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: