Erika Jonsson släpper ny musik och ger sig ut på en miniturné med countrybandet Halm.

Erika Jonsson ger sig ut på en miniturné med countrybandet Halm från Västerbotten och släpper ny musik.

Det blir en spännande start på 2018 för countrytjejen Erika Jonsson som satsar på ett nytt sound och som ger sig ut på  en miniturné med bandet Halm. Gruppen Halm består av: Lisa Johansson på sång, piano, mandolin, Johanna Sandgren på sång, banjo, Maja Lundgren på sång, kontrabas, William Eriksson på gitarr och Gustav Nestander på trummor.

A Country Ride plaza.jpg

Hur kom du i kontakt med gruppen Halm, som hunnit uppträda i Bingolotto, spela på Liseberg, agerat support åt ett antal internationella stjärnor och släppa kritikerrosade skivan ”Raised By The Fire”?

-Jag fann dem av en slump på Instagram och tyckte att dem var riktigt coola! Vi började följa varandra och sen frågade jag om de ville hitta på något tillsammans. Jag åkte upp till Umeå och träffade dem. Det klickade direkt så vi bestämde oss för att åka ut på en miniturné tillsammans så får vi se vart det bär.

 

Just nu befinner du dig i studion och håller på att spela in lite ny musik. Du släpper en ny ep med ett nytt sound, kan du berätta lite om den?

-Just nu är jag väldigt inspirerad av amerikanska countryband och artister, vilket hörs i min nya musik. Innan var jag inspirerad av det gamla och tyckte det var kul men nu känner jag att det är mer inspirerande med nytt och fräscht sound, vilket också passar mitt låtskrivande i dagsläget. Det är låtar som handlar om åtrå, kärlek, tequila och nakenbad. Fräsch country om jag får säga det själv.

unnamed.jpg
Erika i studion.

När är det tänkt att skivan skall släppas?

-Det är tänkt att jag ska släppa singlar digitalt först. Datumet är inte satt ännu på första singeln, men det är inom de närmsta månaderna.

 

Inte nog med det, du reser även till countrymusikens storstad Nashville. Vad skall du göra där?

-Jag ska förverkliga en dröm jag haft sedan liten, att resa dit! Jag kommer lyssna på en massa musik, få mer inspiration, kanske köpa en gitarr och förhoppningsvis knyta lite nya kontakter.

IMG_0591-Redigera.jpg

Blir det någon egen turné?

-Ja det blir det, jag håller på att boka för fullt. Kommer uppdatera hemsidan angående datum snarast.

 

Vad förväntar du dig av 2018?

-Att växa som artist, få spela för människor som verkligen vill lyssna på musiken jag spelar. Såklart hoppas jag att min nya musik kommer förgylla någons vardag, det vore det bästa!

CI2A8867.jpg
Erika gjorde snygg entré på förra årets allsång i Lysekil. I år kommer hon tillbaka.

Det blir ett spännande år för Erika Jonsson. Samtidigt kan jag berätta för er som följer Erika här i Bohuslän att hon kommer till Allsången i Lysekil onsdagen den 18 juli.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.