Det smids planer i Norra Hamnen.

Restaurangerna NH5 och Publik smider planer inför sommaren i stadsdelen Norra Hamnen i Lysekil.

För fjärde året öppnar Publik nu upp dörrarna i Norra Hamnen i sommar. Det drivs som vanligt av Andreas Upper, Magnus Olsson, och Jens Hallberg. För Andreas Sundberg Kléen och Marcus Sundberg Kléen är det första säsongen som de själva driver NH5 i Lysekil, men fjärde säsongen som de är på plats.

Fr. v. Andreas, Marcus, Andreas, Jens och Magnus smider planer för Norra Hamnen.

Min första fråga till killarna är hur de kommit fram till detta med att samarbeta?

– Vi känner varandra sedan tidigare, och när nu Andreas Sundberg Kléen och Marcus Sundberg Kléen tog över driften av NH5 så kändes det helt naturligt att ställa frågan om vi skulle börja samarbeta för att lyfta fram stadsdelen Norra Hamnen ännu mer säger Jens Hallberg.

Tanken är att de skall ha ett gott samarbete och komplettera varandra istället för att konkurrera, och sätta både Lysekil och Norra Hamnen på kartan. Det är i Norra Hamnen där de händer och sker saker i sommar tillägger Andreas Sundberg Kléen. Samtidigt gynnas de båda restaurangerna att det är folk i området.

Man vill hålla till där kvällssolen finns, och vi ska se till att det det blir så trevligt som det kan bli i Norra Hamnen, tillägger Andreas Upper.

 

Tänker ni skapa några evenemang eller festligheter i Norra Hamnens område?

– Vi har lite roliga planer på gång ihop, och några av de ska vi nog få till redan i år säger  Magnus Olsson. Historiskt sett har det varit lite för mycket fokus på stora musikarrangemang tycker vi, vi tycker att det gärna får hända annat också.. så framöver hoppas vi att kunna samarbeta om att få till större jippon som har fokus på något annat, exempelvis mat & dryck. långsiktigt kanske en “street food-festival” eller något liknande för att sätta Norra Hamnen på kartan ännu mer säger Andreas Upper.

Långsiktigt kommer det garanterat att hända mycket roligt tillägger de allihop.

Matnatten i Norra Hamnen.

Som en första grej tillsammans kommer de arrangera “Matnatten i Norra Hamnen” 30 juni, som kommer att vara en rolig “walking dinner” där man äter & dricker lite på båda krogarna säger Marcus Sundberg Kléen. De kommer snart att börja sälja de totalt 200 biljetterna till eventet, och de kommer att kunna köpas på både NH5 och Publik tillägger Jens Hallberg.

 

CI2A9796

 

Publik slår upp portarna 26 april. Fr.o.m. 14 juni blir det öppet varje dag.  

Publik slår upp portarna för säsongen 26 april (Valborgs-långhelgen). Efter det är det öppet varje helg fram tills att de öppnar alla dagar i veckan strax innan midsommar. Sista dagen och säsongsavslutningen på Publik är lördagen den 25 augusti.

 

Jaktmiddag i oktober och Asien middagar i december.

I oktober kommer Publik ha öppet två helger med en  ”Jägar-dare-to-share”. En Jaktmiddag, massor med vilt & andra skojigheter! Och sen kommer de som tidigare år köra tre helger i december! Sedan vill de uppmana till att kolla in hemsidorna för info kring öppettider: publiklysekil.nu & epoquegbg.se. De finns även på Instagram @publiklysekil & @epoquegbg.

CI2A9764

 

NH5 har öppet helger och helgdagar året runt.

Året runt-öppet fredag, lördag och söndag. Från 10 maj har de även öppet torsdagkvällar. Sommarens öppettider börjar torsdag 21 juni (dagen före midsommar)
och därefter öppet alla dagar från 12:00 till sent hela sommaren.

 

Lite andra nyheter för året

En lördag i oktober eller november anordnas en Rom & choklad-provning.
Mer info kommer närmare.

Musikunderhållning och hummerfest

Helgen 12–13 oktober besöker duon Pommac NH5. På fredagens AW spelar och underhåller de. På lördag 13 oktober blir det Hummerkväll och musik och visor från Cornelis Vreeswijk med duon Pommac. Denna kväll serveras en 4-rätters Hummermeny. 795kr/person.

Marcus tipsar om att kolla in hemsidan eller Facebook för info kring öppettider och evenemang.

CI2A4729

 

Premiär för julbord på NH5 den 30 november och öppet på nyårsafton.

JulbordenNH5 kommer fortsätta som tidigare, premiär 30 november, därefter torsdag-söndag till och med 23 december.
Nytt för i år: Öppet på nyårsafton, fördrink, 4-rätters supé och underhållning.
Boka er plats redan idag. 995:-/person.

NH5 

NH5 på Facebook.

IMG_9356

Detta blir spännande att följa. Lycka till i sommar önskar jag både Publik och NH5.

 

 

En tanke på “Det smids planer i Norra Hamnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.