Nu på fredag den 3 augusti kommer Brolle med band till Mortens Krog i Uddevalla.

Brolle, eller Kjell Junior Wallmark som han egentligen heter, föddes den 10 november 1981. Han är född och uppvuxen i Inbyn, en liten by utanför Boden. Namnet Brolle har han haft sedan barnsben, då hans systrar började kalla honom Brolle – en förkortning på lillebror.

Brolle 7 Foto Pontus Hook.jpg
Brolle. Foto: Pontus Hook.

Efter att ha bott i Stockholm under flera år, flyttade Brolle hem till Norrland igen under vintern 2010 för att kunna spendera med tid med familj och vänner, samt för en bättre miljö, lugnare atmosfär och vackrare natur till hans hundar och hästar.

Då han var 21 år gammal, släppte han sin första singel; ”Playing With Fire” som sålde guld. Debutalbumet kom senare samma år ”Rebellious Heart”, som även den sålde guld. År 2002 blev Brolle även utsedd till ”Årets Norrbottning”, en bemärkelse han fick då han satt sin hemkommun på kartan.

Succén med debutskivan följdes upp av efterlängtade ”Paradise Will Wait” som kom år 2005. Samma år släppte även Brolle en skiva där han gjorde sin tolkning på några av Cornelis Vreeswijks älskade låtar; ”Brolle Jr tolkar Cornelis – en stund på jorden”.

Våren 2008 var Brolle i TV4:s program Körslaget där han deltog med en kör från Boden, en kör som slutade på andra plats i tävlingen. Hösten samma år vad Brolle med i musikalen Footlose, som spelades på Wallmans Intiman i Stockholm.

Brolle 1 Foto Pontus Hook.jpg
Foto: Pontus Hook.

Under 2009 spelade Brolle huvudrollen som Buddy Holly i musikalen ”The Buddy Holly Musical”. Den spelades först på Göta Lejon i Stockholm inför fulla hus, innan den gav sig ut på en lång turné genom Sverige. Totalt såg över 170 000 personer Brolle som Buddy Holly. Samma sommar var Brolle även en av artisterna i 2009 års upplaga av Diggiloo-turné som gjorde en riksomfattande turné genom land och rike, som sågs av över 120 000 personer.

Brolle medverkade hösten 2010 i Ladies Night, en turné med 18 stopp i Sverige. Våren 2011 medverkade Brolle i Melodifestivalen med den egenskrivna låten
”7 Days And 7 Nights”, och släppte samtidigt sitt album ”Burned By The Fire”
Under våren medverkade Brolle i TV 4s lördagsprogram ”Vinnarfesten” där han ledde sitt eget husband under 11 program.

2012 inledde Brolle sitt korståg för att återupppliva folkparkerna, vilket resulterade i fem stora folkparksturnéer somrarna 2012-2016. Brolle hade där med sig gästartister som Boppers, Nanne Grönvall, Katrina, Andreas Johnson, Linda Gail Lewis, Uno, Mikael Rickfors m fl och nådde publiksiffror som Folkparkerna inte haft sedan mitten av 90-talet.

Brolle fick här med såväl Riksteatern som Folkparkerna Centralt i projektet.
Det har också resulterat i att ett 30-tal Folkparker över hela Sverige nu har reguljär verksamhet med klassiska folkparkskvällar som verkligen fungerar.

Brolle gjorde 2 st SVT-dokumentärer om sitt folkparksprojekt, vilka idag tillsammans har haft över 1 million tittare, så man kan nog säga att hans kulturgärning i Folkparkerna har gjort avtryck. Detta samtidigt som han i samband med de här turnéerna gjort mängder av TV-framträdanden såsom Sommarkrysset, Allsång På Skansen, Lotta På Liseberg m.m. m. m.

Brolle 8 Foto Pontus Hook
Foto: Pontus Hook.

Förutom detta har Brolle haft tid att släppa albumet ”Alla Rosor Har En Tagg” (2013) samt 2 st live-album från folkparksturnéerna. Brolle har även släppt tema-låtar i samband med de olika turnéerna, såsom ”Hearts On Fire” med Andreas Johnson, Elvis-hyllningen ”The King” med Boppers och Nanne och New York-inspelade ”Start A Fire” med Charlotte Perrelli.

Brolle har även också hunnit med att medverka i Julgalan, haft egen bejublad jul-show på Grand Hotel i Sthlm och är nu synnerligen aktuell med ELVIS, CASH, The KILLER & ME på Göta Lejon.

Nu på fredag den 3 augusti ser ni Brolle på Mortens Krog i Uddevalla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.