Artisten Magnus Bäcklund kommer till sommarens Allsång och Musselfest i Lysekil.

Artisten Magnus Bäcklund avslutar sommarens Allsång i stadsparken i Lysekil den 31 juli och dyker även upp på Musselfesten den 3 augusti.

Magnus Bäcklund 1 2018.jpg
Magnus Bäcklund.

Magnus slog igenom i Fame Factory som han vann. Han har medverkat i Sikta mot stjärnorna som Tom Jones, släppte sitt första soloalbum 2006, medverkat i Så skall det låta, bildade gruppen Fame ihop med Jessica Andersson och med just Fame deltog de i Melodifestivalen 2003 med låten Give Me Your Love som vann finalen i Globen och slutade på en 5:e plats i Eurovision Song Contest i Riga.

Magnus har också deltagit i Melodifestivalen på egen hand med låten The Name Of Love. Han turnerar flitigt och har ihop med bl.a. Partypatrullen kört showen ”Stars in Heaven”.  I höstas var han i Moskva och sjöng rockklassiker tillsammans med ryska filharmoniska orkestern. Magnus jobbar även som pilot. Han är högaktuell med att ha medverkat vid invigningen av Bandy-VM i Vänersborg och sjöng den officiella VM-låten i bandy som heter Struck By The Game.

 

Jag slog en signal till Magnus och frågade hur intresset för musiken startade?

– Intresset för musik har alltid funnits. Det var när jag började spela med ett coverband hemma i Linköping i mitten på 90 talet som jag kände att det vore kul att satsa lite mer på sången och musiken.

 

 

Vilka artister eller grupper var dina favoriter under din uppväxt?

– Jag lyssnade mycket på hårdrock som Whitesnake, Aerosmith etc. Både David Coverdale och Steven Taylor är inspirerande sångare tycker jag. Men jag är ganska mycket ”allätare” av musik och har ingen direkt idol.

 

Minns du ditt första framträdande?

– Mitt första framträdande var nog i samband med en fest som jag och en kompis blev anlitade till efter att en person hört oss ”jamma” lite på skoj. Han ville att vi skulle underhålla och så blev det på en duo.

 

1998 blev du frontman i det amerikanska bandet ”Random Thoughts”, hur kom det sig?

– 1998 fick jag kontakt med ett band via internet i Pennsylvania i USA. De sökte en sångare och efter en del turer med amerikanska musikerförbundet fick jag till slut ett visum för att arbeta som musiker i USA.

 

IMG_2605.jpg
Magnus Bäcklund och gruppen SALLT från förra årets Musselfest.

 

  Du är inte bara sångare utan även pilot. Hur kom det sig att du blev pilot?

– Jag utbildade mig till pilot redan i början av 90-talet för jag tyckte det verkade vara ett spännande yrke. Men det fanns ont om jobb för piloter då när jag var klar så efter några år blev det musiken istället.

 

Jobbar du fortfarande som pilot?

– Ja, idag jobbar jag som både pilot och sångare. En väldigt bra kombo som passar mig.

 

IMG_2542.jpg

 

Den 31 juli kommer du till Allsången i Lysekil och du kommer även att medverka på Musselfesten den 3 augusti. Du var här förra året och gjorde succé på Musselfesten, men har du varit och uppträtt eller varit i Lysekil innan dess?

– Det var riktigt trevligt att få besöka Lysekil förra sommaren och ser mycket fram emot att få besöka staden även denna sommar. Jag måste säga att det var nog första gången jag var i Lysekil men det gav mersmak.

 

Tack för intervjun och så syns vi i Lysekil i sommar den 31 juli på Allsången och den 3 augusti på Musselfesten med Musselloppet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.