The Lysekil Challenge vision Lysekil 2030

The Lysekil Challenge vision Lysekil 2030.

Idag öppnades utställningen ”The Lysekil Challenge” i Centrum Lab i före detta affären Zebrans lokaler. Cirka 120 studenter från programmet Industriell ekonomi har under våren arbetat med att ta fram förslag på digitala innovationer som ska stötta Lysekils kommuns arbete med att nå vision Lysekil 2030. Detta har skett under ledning av Professor Robin Teigland på Chalmers. Robin Teigland hamnade på en sjätteplats när näringslivets mäktigaste kvinnor Techprofilerna 2018 utsågs. 2017 fanns hon på tolfte plats.

Robin Teigland är Professor of Strategy, Management of Digitalization, in the Entrepreneurship and Strategy Division vid Chalmers Tekniska högskola i Göteborg (Chalmers University of Technology). Hennes forskningsintressen ligger i skärningspunkten mellan strategi, teknik, innovation och entreprenörskap.

Framför allt fokuserar Teigland på hur internet, sociala medier, kryptovalutor, och annan ny teknik såsom blockkedjor och 3D-skrivare möjliggör för självorganiserande grupper att skapa värde utanför ett företags traditionella gränser och även utmanar långvariga institutionella strukturer.

Fakta: http://www.robinteigland.com/om-robin-teigland/

Som en del av sin utbildning på programmet för Industriell ekonomi deltar studenter från Chalmers tekniska högskola i ”The Lysekil Challenge”.

 

20 tävlingsbidrag.

De 20 tävlingsbidragen innehåller lösningar inom en rad olika verksamhetsområden och presenteras i en posterutställning på Centrum Lab och en film på högst fem minuter.

Röstningen kommer att ske via webben, genom sociala medier och på plats i Centrum Lab. De röster som kommer in kommer att motsvara halva röstmängden, resterande del kommer från Lysekils kommuns jury som består av; Leif Schöndell, Jan-Olof Johansson, Michael Johansson och Tove Andersson. Röstningen avslutas den 30 mars och den 5 april kommer ett resultat.

 

Hoppas på fortsatt samarbete med Chalmers.

Anne Gunnäs, samordnare för Maritim utveckling och Tove Andersson, digitaliseringsstrateg hoppas på ett fortsatt samarbete med Chalmers, dels genom att några studenter arbetar vidare med idéerna i form av examensarbete, dels i form av forskningsinsatser och ytterligare kurssamarbeten.

CI2A0669.jpg
Anne Gunnäs, samordnare för Maritim utveckling och Tove Andersson, digitaliseringsstrateg i Centrum Labs lokaler i Gallerian i Lysekil.

Utställningen pågår 18 – 29 mars.

Utställningen kommer under perioden 18 – 29 mars att vara öppen måndag, onsdag och fredag mellan klockan 10:00 – 12:00 och 13:00 – 16:00.

Under här kan ni se alla posters och det finns också en länk till Lysekils kommuns hemsida om ni vill vara med och rösta.

”The Lysekil Challenge” rösta.

 

1
1.
2
2.
3
3.
4
4.
5
5.
6
6.
7
7.
8
8.
9
9.
10.JPG
10.
11
11.
12
12.
13
13.
14
14.
15
15.
16
16.
17
17.
18
18. 
19
19.
20
20. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.