På lördag den 1:a juni invigs nya lekplatsen i Lysekils stadspark.

På lördag den 1:a juni invigs den nya lekplatsen i Lysekils stadspark. Det är Lysekils kommun, avdelningen Mark och Gata, som ansvarat för utbyggnaden av lekplatsen. Arbetet startade i början på 2019 och det har varit många olika aktörer inblandade, bland annat med ansvar för markarbeten, lekredskapen, ljussättning, elarbeten, pilflätning, plantering med flera.

CI2A5100.jpg

Peter Lagrell AB har haft hand om markarbetena. Jag har under tiden som arbetet pågått fotograferat då och då. Jag är djupt imponerad över vilken fin lekplats det blivit. Barn från förskolor och särskola har varit delaktiga i planeringen. De har berättat vilken typ av lekredskap de ville ha. De har även sagt att de inte ville ha sand i skorna, nu ligger det flis under lekredskapen i stället för sand. Lekplatsen har ett utvecklande tema – Blommor, fjärilar och bin.

CI2A0002.jpg

IMG_4675.jpg

CI2A0014.jpg

CI2A0016.jpg

CI2A0032.jpg
Oscar Jarnedal och Linus Berthold visar ritningen på nya lekplatsen i stadsparken.

CI2A0037.jpg

CI2A0040.jpg

CI2A0659.jpg

CI2A0673.jpg

CI2A0676.jpg

CI2A0680.jpg
Tobias Olofsson och Oscar Jarnedal inspekterar lekutrustningen.

CI2A0681.jpg

CI2A5100.jpg

Jag tog kontakt med Peter Lagrell på Peter Lagrell AB som har varit ansvarig för markarbetena på lekplatsen i Lysekils stadspark. Peter berättar att han är enastående nöjd med vad hans personal har åstadkommit.

CI2A5119.jpg
Oscar Jarnedal, Rolf Olsson och Peter Lagrell.

Peter Lagrell AB har skapat en ny lekplats. 

Peter Lagrell berättar att på uppdrag av Lysekils kommun har de tagit bort den gamla lekplatsen, dränerat området och fyllt upp med nytt material. De har även monterat den nya lekutrustningen. De har gjort grusgångar som är handikappanpassande och fyllt på med flismaterial.

CI2A5146.jpg

CI2A5145.jpg

CI2A5105.jpg

CI2A5106.jpg

Peter berättar vidare att det har varit ett mycket bra samarbete med Mark och Gata, Leva, Hamnreturen, Helab, Pil och anläggning  m.m. Den som skapat ritningarna är landskapsarkitekt Sara Chronvall på Lysekils kommun. Det har varit många som varit inblandade, men samtidigt har alla frågor under byggets gång löst sig på ett mycket bra sätt.

CI2A5136.jpg

CI2A5142.jpg

CI2A5129.jpg

Fallskydd. 

För er som funderat på flisen som ligger på lekplatsen, så är det fallskydd. Fallskyddet är 40 centimeter djupt över hela området. Peter berättar att när man monterar sakerna på lekplatsen så finns det också ett visst säkerhetsavstånd som de tagit hänsyn till.

Peter berömer sammarbetet med Lysekils kommun, och företaget kommer att finnas på plats vid invigningen den 1 juni. Det kom fyra trailar med lekredskap, 90 kubik träflis finns på lekplatsen och 9 kubik betong har används för att säkerhetställa alla byggnader.

CI2A5101.jpg

CI2A5155.jpg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close