Häromveckan var det en friidrottstävling ute på Gullmarsvallen som heter ”Alla platsar”.

”Alla platsar” en friidrottstävling där alla deltar på sitt sätt och där alla är lika viktiga. Gullmarsskolans särskola står för arrangemanget och har gjort det de senaste 5 åren. Alla platsar är en tävling som anordnats i Lysekil under många år.

 

Tanums kommun startade tävlingen.

Från början var det en tävling som Tanums kommun stod för och de var även en del i tävlingarna kring distriktsmästerskapen i friidrott. När Tanums kommun valde att lägga ner arrangemanget så var Lysekils särskola snabba med att fortsätta upprätthålla konceptet.

Först enbart för eleverna i Lysekil men snart utvecklades det till en större tävling där kommuner runt om i norra Bohuslän blev inbjudna. Personalen såg att gemenskapen var det viktiga och inte resultaten.

 IMG_4245.jpg

Särskolan och barn och fritidsprogrammet arrangerar tävlingarna.

Särskolan tillsammans med barn och fritidsprogrammet (BF) har tillsammans stått som arrangörer. Särskolan saknade tidigare en friluftsdag så det resulterade i detta projekt och att det då även ingick i BF´s kursprogram.

I och med att BF lades ned på Gullmarsgymnasiet för några år sedan så valde en rektor på Gullmarsskolans särskola att ta över arrangemanget. Nu finns återigen BF-programmet i Lysekil och detta år hade de båda skolorna återigen ett samarbete. Elever från BF ställde upp som funktionärer under tävlingen och bidrog med stor hjälp i logistik, glädje och peppande. Skolorna jobbar nu på att fortsätta ett samarbete kring alla platsar framöver.

IMG_4241.jpg

Populär tävling.

Tävlingen är så populär att arrangörerna har fått begränsa antalet deltagare för att dagen skall flyta på med de olika tävlingarna. De är friidrottsgrenar främst som eleverna tävlar i. Para-sportförbundet Bohuslän Dal har de senaste åren gästat tävlingen med sina racerunning cyklar vilket har blivit en egen gren att tävla i.

IMG_4244.jpg

Eleverna väljer själva vilken gren de vill deltaga i.

Eleverna väljer själva vilka grenar de vill tävla i. De får en bricka där deras resultat blir nedskrivet på så att de kan ta med hem och visa. Det går lika bra att delta bredvid tävlingarna, om man vill titta på de andra tävlande eller leka intill så är man lika delaktig och viktig.

IMG_4242.jpg

Tur med vädret.

Tävlingsdagen brukar oftast gästas av soligt väder och så även detta år. Gullmarsvallen där tävlingen äger rum fylldes med förväntansfulla tävlande. En flagga hissades för gemenskap och dagen startade därefter med uppvärmning.

De tävlande delade upp sig i två grupper där ena gruppen började med att tävla i höjdhopp, kula och hinderbana. Den andra gruppen tävlade i 60 meter, längdhopp och varvet runt. Efter cirka 45 minuter var det ett avbrott för lunch och därefter fortsatte eleverna med de grenar som de ej genomfört.

IMG_4243.jpg

Dagen avslutas med en stafett.

I slutet av dagen tävlar alla i en stafett och därefter är det dags för prisutdelning. Alla tävlande får en medalj och en gåvopåse. De företagen som varit med och sponsrat tävlingen och gjort den möjlig att genomföra är: Röe gård butik och café, Coop extra Lysekil, ICA Brastad, Brastads Bageri, Bauer, Ship Agency, Swea Energi AB, Bokhandeln Lysekil och Nordahls AB.

Dagen hade heller inte varit möjlig att genomföra utan dessa fantastiska funktionärer berättar Evelin Kjellberg på Särskolan i Lysekil, som också hälsar ett stort tack och stor eloge till både nya och gamla funktionärer. Evelin Kjellberg berättar att man kan sammanfatta dagen med tre ord: Sport, glädje och gemenskap.

 

 

Tack till Evelin Kjellberg och alla andra på Särskolan för foto och information om tävlingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close