Lysekils julmarknad blir digital

För att stötta den lokala julhandeln i Lysekil, bjuder Lysekils turistinformation i år in till en helt digital julmarknad.

Lokala handlare, föreningar och övriga aktörer inom besöksnäringen erbjuds lägga upp sina coronasäkra julerbjudande på besökssidan www.vastsverige.com/lysekil och man hoppas att på så sätt stötta lokala näringsidkare samt inspirera besökare att julhandla i Lysekil på ett smittsäkert sätt.

De senaste dagarna har uppmaningarna från regeringen blivit allt skarpare vad gäller att hålla sig hemma, inte träffa andra, inte samlas på restauranger i stora sällskap och undvika köpcenter och affärer. Något som drabbar både handlare och övriga besöksnäringen i Lysekil hårt, speciellt nu i jultider. Både julbord traditionella julmarknader har ställts in.

Det har fått kommunens turistinformatörer Maria Kilbo och Elisabeth Thörnblom att fundera på hur de bäst kan både stötta den lokala näringen och samtidigt locka besökare på ett coronasäkert sätt till Lysekil. I samtal med lokala näringsidkare har man kommit fram till att bjuda in till en digital julmarknad på besökssidan www.vastsverige.com/lysekil.

Lysekils turistinformation bedriver redan idag större delen av sin besöksservice via sidan, och den är öppen för både företag och föreningar. I år skapas en särskild plats på sidan för att samla samma typ av erbjudande som man annars möter på en traditionell fysisk julmarknad. Därmed gör man det enkelt för aktörer och besökare att mötas digitalt.

   -Sedan SVT-serien ”Tjuv och polis”, som i år är inspelat i Lysekil, började sändas i början av november har antalet besökare på www.vastsverige.se/lysekil flerdubblats, berättar Maria Kilbo på Lysekils Turistinformation. Då är det självklart här vi också ska lyfta årets lokala julhandel eftersom erbjudandena då når ut till en väldigt stor målgrupp. Besöksnäringens ledord har under hela pandemin varit ”ställ inte in, ställ om”, och det vet vi att branschen är väldigt duktiga på. Så självklart vill vi hjälpa våra lokala aktörer med just detta.

I dagarna kommer Maria, tillsammans med kollegan Elisabeth att spela in en kort instruktionsfilm som berättar hur man enkelt lägger ut sitt erbjudande på den digitala julmarknaden. Julmarknaden är öppen för alla företag och föreningar i kommunen att delta på, så länge man har ett coronasäkert erbjudande man vill nå ut med i december.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.