Uno Svenningsson – ”Det kunde varit jag” från albumet ”Österlen” Lyssna här!

Precis innan jul släpptes ett av 2020 års bästa album – Uno Svenningssons ”Österlen” – som sedan dess hyllats av en enig kritikerkår. På albumet, som är ett samarbete mellan Uno Svenningsson och den välrenommerade låtskrivaren och producenten Lars Halapi (Bo Kaspers Orkester, Sophie Zelmani m.fl.), får vi höra precis det som gjort Uno till en av våra allra mest folkkära svenska artister.

Foto: Pär Wickholm

Uno Svenningsson om det nya albumet:

”Kära vänner. Nu är den äntligen här, min nya skiva ”Österlen”. Det är alltid ett äventyr att skapa ny musik för man vet aldrig vad som döljer sig bakom nästa ackord, och att få göra detta med fantastiske Lars Halapi, i hans studio på just vackra Österlen, har varit så himla kul. Jag önskar att plattan kan ge nån slags tröst, och hopp i den tid vi lever i. Ta hand om er. Kram, Uno

Nu släpps ”Det kunde varit jag” där Uno Svenningsson, med sin varma och unika röst, levererar en vemodig men relaterbar text till tonerna av stillsamma och känsloframkallande popmelodier.

På låten medverkar:
Peter Korhonen – trummor
Thomas Axelsson – bas
Lars Halapi – gitarrer, piano, keyboards, slagverk och kör
Torbjörn Bernhardsson – violin

All text och musik är skriven av Uno Svenningsson och Lars Halapi. Inspelning och mixning har gjorts i ”Almost Heaven Studio” på Österlen av Lars Halapi. Låten är mastrad av Christofer Stannow/Cosmos Mastering.

Lyssna på ”Det Kunde Varit Jag” här.

Sagt om – ”Österlen”:

Dagens Industri: ”Med en unik röstnärvaro” – 4/5

”De största artisterna når till slut en platå där deras röstidentitet är så tydlig att man redan efter någon sekund, oavsett komp och produktion, hör att man lyssnar på till exempel John Lennon eller Kate Bush. Uno Svenningsson är uppe på den platån. Hans röstnärvaro är unik. Det finns ingen annan som sjunger som Uno Svenningsson.”

Värmlands Folkblad: ”En välgörande kontrast” – 4/5
”Utan att veta tror jag att Uno Svenningsson har en stor och trogen publik. Hans sångröst är alltjämt i häpnadsväckande gott skick, låtskrivandet rör sig i kända marker – du hör direkt att det är Svenningsson, men han är fortfarande en välgörande kontrast till de flesta andra.”

Aftonbladet: ”Välgörande vuxenpop” – 3/5

”Men när en av den svenska popens mest sårbara röster verkligen får till det gör han stark och välgörande vuxenpop”

Lyssna på albumet ”Österlen” här.

Albumet ges ut av Playground Music.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.