Lysekilstjejen Tilda Fredh blir delägare i kvarterskrogen The Old House Inn i Lysekil

Igår så blev det klart, 20-åriga Lysekilstjejen Tilda Fredh går in som delägare i den populära krogen The Old House Inn på Kungstorget i Lysekil.

Patrik Sjöberg och Tilda Fredh.

Patrik Sjöberg tog över The Old House Inn 2014

Patrik Sjöberg tog över The Old House Inn i februari 2014 då tillsammans med Peter Stämpfli. 2016 lämnade Peter The Old House Inn och sedan dess har Patrick drivit krogen i en kvarterskrog och steakhouse anda.

Sakta har Patrick jobbat för att utveckla krogen till det han vill nå fram till. Under tiden har de byggt om och även köpt in nya möbler för att utveckla krogen. Samtidigt har det dykt en upp massa nya trevliga krogar i Lysekil som gör att man måste höja nivån ytterligare berättar Patrik. Detta är mycket bra för utvecklingen av Lysekil som får mer och mer turister.

Tilda Fredh började sin karriär på The Old House Inn i 18 april 2018 och har under åren blivit ett ansikte som alla känner igen. Tilda berättar att hon trivts fantastiskt bra och har kombinerat skolan med att jobba på The Old House In på helger och när hon varit ledig. Hon säger; ”Det har varit lite som mitt andra hem”.

Samtidigt har hon lärt känna stället, kundkretsen och företaget. Man har även lärt sig Patriks vision om hur han har byggt upp det och vilka tankar han har haft och har om företaget tillägger Tilda. Hur kom du Patrik fram till att du ville ha in en delägare?

– Redan förra sommaren började jag fundera på detta då Tilda har varit restaurangchef de senaste åren. Hon ansvarar för hela personalen, inköp, köket och även utbildar delar av ny personal.

Jag hade en plan på att driva The Old House Inn i tio år, men jag vill inte sluta utan jag vill fortsätta att utveckla stället. Jag ser inte pensionen som ett mål utan passionen av det jag håller på med.

Tilda har kunskapen och samma driv som mig. Men hon har även det nya moderna tänkesättet som jag inte har. Då kände jag att jag skulle försöka att få med henne på tåget, och då tackade hon ja.


Hur känns det Tilda att bli delägare i The Old House Inn?

– Jo, det känns jättekul att få bli en del av denna fantastiska krog. Kunna vara med och utveckla och se framtiden ann. Samtidigt kommer jag även att läsa juridik i höst i Göteborg och det kan man ha nytta av i framtiden.


Hur ser hösten ut på The Old House Inn?

– Jo, vi håller just nu på att planera för en oktoberfest. Samtidigt håller vi på att göra om restaurangen till ett matställe i stället för ett röjställe som har öppet till klockan tre på nätterna.

Oktoberfest kommer det att bli och vi skall självfallet ha livemusik då. Lite på grund av pandemin så har vi inte kört några liveband och vi får se hur framtiden utvecklas. Det är idag inte hållbart att ta in femtio gäster och köra ett liveband utan att ta betalt. Vi har haft den principen att inte ta betalt för livemusiken utan det har varit en grej för att bjuda våra gäster på när de varit här och käkat vissa helger.

Lycka nu till i framtiden Tilda och Patrik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close