”Fyr Till Fyr Swimrun 2021”. Från Nordkoster fyr till Vinga fyr. Igår nådde de målet

När swimruntävlingarna ställdes in på grund av pandemin under 2020 tänkte Nanna Bergendahl och kompisarna att de skulle springa Bohusleden. De bestämde sig för att springa Bohusleden från Lindome i söder till Strömstad i norr. Bohusleden är en 34 mil lång vandringsled. De sprang den i olika etapper och avslutade det hela ute på Koster berättar Nanna.

Foto: Privat.

Från Fyr till Fyr Swimrun

Efter det så kom tankarna på vad de skulle göra om pandemin fortsatte och där föddes idén om ”Fyr Till Fyr Swimrun 2021”. Från Nordkoster fyr till Vinga fyr. I juni körde de den första etappen från Nordkoster till Hållö. I juli blev det från Hållö till Marstrand och i fredags körde de från Marstrand till Rörö och på lördagen från Rörö till Vinga som var slutmålet.

Foto: Privat.

När jag når Nanna Bergendahl på lördagen efter målgång, så berättar hon att det var två ganska slitsamma dagar. Kallt i vattnet efter mycket vind i veckan och under lördagen var det väldigt blåsigt, men nu är de i mål.

Foto: privat.

Foto: Privat.

Tack Nanna och ni andra och vilken grym resa ni gjort. Det är säkert inte sista gången vi hör något från dessa tjejer.

Här kan ni läsa om när jag träffade tjejerna i Lysekil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close