Havets Hus och Skärgårdsbåtarna i Uddevalla i nytt samarbete för en växande besöksnäring

Havets Hus Lysekil och Skärgårdsbåtarna Uddevalla vill öka kunskapen om sälar och livet i havet  

Under sommarsäsongen erbjuder Havets Hus sälsafariturer till sina besökare. Sälsafariturerna riktar sig i första hand till Havets Hus besökare, av vilka barn och familjer utgör en stor målgrupp. Knubbsälen är Bohusläns landskapsdjur och i Lysekils ytterskärgård finns flera sälkolonier. Att få se dessa söta djur på nära håll, uppskattas av många turister. 

Sälsafariturerna har varit pausade under pandemitiden, men nu när så många vaccinerat sig kommer man återuppta de populära turerna till sommarsäsongen med start den 27 juni.  

Havets Hus har upphandlat tjänsten och Skärgårdsbåtarna i Uddevalla har tilldelades uppdraget och kommer under sju veckor, sommaren 2022 att köra turbåt vid Havets Hus brygga med en av rederiets tre båtar och guida nyfikna turister på sälsafari på Gullmarn.

 – Vi gläder oss åt att samarbeta och att stärka varumärket Bohuslän tillsammans och ge besökare från när och fjärran kunskap om våra unika fjordar och dess artrikedom genom en båttur, säjer Linda Gjerdrum vd, för det kommunala rederiet Skärgårdsbåtarna i Uddevalla, som drivs av Uddevalla Turism.

-Vi är väldigt glada över att nu kunna presentera sälsafariturer till 2022. Det har varit två oerhört tuffa år, särskilt för vissa delar av besöksnäringen.
Många av våra gäster har saknat våra sälsafariturer, som är ett bra sätt att både se sälar i det vilda och lära sig mer om dessa fascinerande djur, men också en fin båttur i vår vackra skärgård. För Havets Hus är det viktigt att samarbeta med företag som har kund- och djurfokus, som tar ansvar och är skickliga i sin verksamhetsutövning. 

Skärgårdsbåtarna är ett välrenommerat företag verksamt inom besöksnäringen. Med den långa erfarenhet som de har att arrangera olika tematurer runt om i Bohuslän känner vi oss trygga med vårt nytecknade avtal, säger Maria Jämting, vd Havets Hus. 

Biljettbokning kommer ske online i Uddevalla Turisms befintliga webshop, boka.uddevalla.com, där man redan idag kan boka Skärgårdsbåtarnas dagsturer från Uddevalla och Ljungskile till resmål som Käringön, Bassholmen, Åstol och Smögen. Här kan man även boka andra tematurer bland annat musik-, grillbåt eller hyra cykel, boka gästhamnsplats eller bastun på Bassholmen.  

Vi tror på att samla attraktiva produkter på ett och samma ställe. En perfekt plats att finna upplevelser i Bohuslän för en aktiv hemester. Pandemin har haft en positiv inverkan på att upptäcka vårt närområde och vackra land genom ökat nationella resande till grannkommuner, inom regionen och hela Sverige. Hemester och Svemester är här för att stanna, är Linda Gjerdrum helt övertygad om.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.