Ett Nordens Ark i Vinterskrud

Idag på bloggen får ni följa med till Nordens Ark som ligger på gränsen till Lysekils kommun. Nordens Ark är en fantastisk bevarandeprojekt i Sotenäs kommun och som en kompis skrev till mig när jag berättade att jag varit där så skrev hon; ”Var där i snöstormen 28 december. Det är en fantastisk plats att vara på, somliga tror det är en sommarplats, men alla årstider har något”.

Jag håller fullständigt med om detta och har man tur får man se ett och annat djur i denna underbara park på sin rundvandring. Här kommer lite foton från Nordens Ark i slutet av december. Ett Nordens Ark i vinterskrud innan regnet och plusgraderna kom bara någon dag efter mitt besök.

Det var en hel del familjer som besökte Nordens Ark denna decemberdag.

Jag satte fart mot tigerhuset för att få försöka få en titt på den åtta veckor gamla amurtigerungen. Men tyvärr ingen lycka där. Såg något som rörde sig i den övre delen ovanför tigerhuset. Men det fanns en livekamera som så man kunde se den lilla tigerungen.

Manvargarna vandrade runt i snön och så fint att fotografera dem i kontrasten mot snön.

Ser ni lodjuret?

Snöleopard vandrade runt i snön.

Järven ville gärna visa upp sig och kom emot mig när jag fotograferade.

De vackra renarna.

Efter att värmt mig en stund i varghuset så bar det vidare och vargarna hade varit trevligt att få se. Och visst låg de där i snön.

Jag gick vidare för att se en av mina favoriter på Nordens Ark och det är pallaskatten.

Jag gick vidare och kom till asiatisk vildhund. När jag har varit där tidigare så har den befunnit sig uppe på berget. Idag hade jag tur, den låg bara några meter ifrån mig i snön.

Jag tog även en tur till lantgården på Nordens Ark. Vilken fantastisk vacker byggnad.

Här kan ni läsa mer om Nordens Ark

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.