På tisdag 19 juli startar förra årets supersuccé, elitpadeltävlingen Fiskebäckskil Invitational, Över 700 biljetter är redan sålda till finaldagen

I dagarna tre kommer ni att få uppleva padel på elitnivå när Fiskebäckskil Invitational går av stapeln i Fiskebäckskil på Skaftö. Lagen består av de högst rankade herr- och damspelarna i Sverige kryddade med internationella storspelare. Totalt kommer turnering bestå av åtta damlag och åtta herrlag med en prissumma på 400 000kr, den högsta i Sverige någonsin.

Under några dagar har det byggts för fullt nere vid tennisbanorna och Fiskebäckskils Padelcenter med läktare med mera.


Lisa Åkesson, spelar och funktionäransvarig och Joakim Eriksson pressansvarig framför Fiskebäckskils Padel Center där tävlingarna kommer att äga rum.
Två av spelarna som är med är bland annat Skaftösonen Johan Brunström och Sofia Arvidsson före detta tennisproffs och nu padelproffs och rankad som 4: a i Sverige. Sofia Arvidsson kommer till Fiskebäckskil och spelar Fiskebäckskil Invitational. Sofia som nyligen tog hem SM-guldet ihop med Baharak ”Barre” Soleymani.

Jag slog en signal till Sofia och ställde några frågor inför Fiskebäckskil Invitational. Nu har du jobbat med damveckan i Nordea Tennis Open i Båstad. Innan dess så tog du SM-guld i padel ihop med ”Barre”. Hur var det att spela SM och samtidigt ta hem guldet?

– Det var fantastiskt roligt att både spela och vinna SM. Vi kunde ju inte spela SM förra året på grund av min graviditet så det var skoj att vi fick göra det ihop. Jag har var ju borta 8 månader och spelade dessutom på forehandsidan. Så den titeln är vi stolta över.På tisdag skall du vara med i Fiskebäckskil Invitational. Hur känns det att komma tillbaka till Skaftö och Fiskebäckskil?

– Det ska bli så roligt. Förra året var en härlig upplevelse och jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka.

Du skall försvara din titel från förra året, hur förbereder du dig?

– Jag försöker träna lite ute så man vänjer sig lite med det. Sen har jag och Helena aldrig spelat ihop men jag tycker det ska bli väldigt roligt att spela ihop med henne. Hon är väldigt duktig.


I år spelar du med Helena Wyckaert från Belgien och inte Baharak, hur kommer det sig?

– Jag var nog lite sen på att meddela om jag kunde vara med eller inte och när jag gjorde det hade dom flesta spelarna partners. Sen hade jag tur att Helena var ledig och ville spela. Men det är roligt att möta lite blandade lag som man inte möter annars.


Jag frågade Skaftösonen Johan Brunström 6: a på den svenska padelrankningen vem han tror som tar hem damtävlingen. Vilka herrar tror du tar hem Fiskebäckskil Invitational?

– Jag hejar alltid på Johan Brunström när han spelar. Vi känner varandra från tennisen och han är en väldigt snäll kille. Det vore kul om han fick vinna på sin hemmaplan.

Vidare fick jag också en pratstund med Johan Brunström som är uppväxt i Fiskebäckskil på tennisbanorna som ligger alldeles bredvid Fiskebäckskils Padel Center som är de som arrangerar tävlingarna. 


Johan Brunström kommer hem till Skaftö och spelar Fiskebäckskil Invitational. Johan som tog hem silvret i SM ihop med Anton Andersson. Johan är rankad 6: a på svenska rankinglistan i padel. Jag slog en signal till Johan och ställde några frågor inför Fiskebäckskil Invitational. 

Stort grattis till SM-silvret Johan. Hur var det att spela SM och ta silver?

– Det var kul. Det var 56 par som var inlottade till tävlingen. Jag har varit pappaledig ett tag och har inte riktigt kunnat träna och spela som tidigare. Men efter ett par matcher i kroppen i inledningen som vi vann så flöt det på bra. Sen så gick det riktigt bra i kvarten och semifinalen. I finalen så förlorade vi, men de spelade verkligen bra och vi förlorade med 6-2, 6-3. Målet framåt är att komma med till VM i november.


Hur känns det att komma hem igen och spela Fiskebäckskil Invitational?

– Man har otroligt fina minnen från förra året. Det var så fantastiskt lyckat. Att få komma hem och spela. Samtidigt var det kanonväder och Reine, Joakim och Janne gjorde ett fantastiskt arrangemang för spelarna, men även för publiken.

Det var verkligen kul att kunna spela där på hemmaplan vid tennisbanorna där man växte upp. Många av spelarna var i Fiskebäckskil för första gången och fick en väldigt positiv bild av Fiskebäckskil och Skaftö och det blev man väldigt stolt över. Många uppskattade tävlingen och ville direkt komma tillbaka till årets tävling.

Hur laddar du inför tävlingen?

– Det är att försöka få in lite utepass. SM var inomhus och nu skall man försöka få in lite utespel. Jag är i Göteborg nu, men åker till mamma på Skaftö på söndagen och skall försöka få till en träningsmatch på måndag. Anton kommer på måndag så vi skall träna lite innan första matchen på tisdag.

Du spelar med din kompis Anton Andersson, hur ser du på motståndet i Fiskebäckskil?

– Det är ett väldigt spännande startfält. De har en riktigt showman som jag aldrig sett live. Det är Roqafort som spelar med Tolito. Det skall bli riktigt kul att se honom spela och han kommer att gå hem både hos Studio Padel och åskådarna.  
Jag frågade Sofia Arvidsson 4: a på den svenska padelrankningen vem hon tror som tar hem herrtävlingen. Vilka damer tror du tar hem Fiskebäckskil Invitational?

– Jo men Sveriges padeldrottning Sofia Arvidsson med all sin tävlingsrutin och bollkänsla tillsammans med rutinerade Wyckaert är tillsammans med Girdo/Brito är mina favoritförhandstips

Tack Johan och vi syns i Fiskebäckskil.

Missa nu inte denna padelfest under tre dagar i underbara Fiskebäckskil på Skaftö 19–21 juli. Mer om Fiskebäckskil Invitational och köp av biljetter kan du läsa om på länken under här.

https://fiskebackskilinvitational.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close