Foton från Classic Ford Meet på Brännebacka Gård 2022

Det var den åttonde bilträffen med Classic Ford Meet som Christian Claesson och Henrik Brännegårdh arrangerade i Grästorp på Brännabacka Gård.


Christian och Henrik


Det fanns både äldre och nyare fordar på plats i Grästorp. En hel del norskar hade också kommit med sina bilar till träffen och någon från Tyskland. Bildelar med mera fanns att köpa på platsen av säljare och man kunde även avnjuta en fantastisk god räkmacka med mera inne i ladugården.


Ford Club Sweden, Classic Mustang Club Sweden och Club of American Ford fanns bland andra på plats på Brännebacka Gård och Classic Ford Meet.Nytt för i år var att Marcus Eliasson, en av Sveriges absolut främsta trialförare fanns på plats och körde några uppvisningar till publikens stora intresse. Jag fick en intervju med Marcus som kommer från Uddevalla och är före detta landslagsåkare i trial. Marcus är även ny förbundskapten för triallandslaget.

Marcus gjorde några otroliga uppvisningar, trots att gräset var blött.

Marcus Eliasson
Hur kom det sig att du började med trial?

– Från början körde jag motocross och jag började när jag var fem år gammal. Efter det ville vi hitta någon motorsport som var lite lugnare än motocrossen. När jag var tretton så gick jag över till att köra trial. Sedan utvecklades detta till att jag var med i landslaget i ett antal år.
Hur gick det i landslaget?

– Det blev fem SM-silver, ett junior-VM brons och några VM-silver med våran grupp i landslaget. Det är indelat i två olika nivåer och det är fem länder i världen som klarar av att köra i högsta nivån. Vi körde i den nivån under och där har jag lyckats vinna några silver.


Hade du någon förebild i trial?

– Inte från början. Jag visste knappt vad en trial var. Det var pappa som tog med mig ut till Brattön i Sotenäs. Vi var där och tittade på en träning och så fick jag provköra lite. Vi sålde våra motocrosscyklar och köpte varsin trial-mc och började att köra ihop. Det tog väl inte jättelång tid innan pappa sålde sin och började att fokusera bara på mig istället.Nu har du blivit förbundskapten. När blev du det?

– Nu 2022 fick jag äran att bli förbundskapten för landslaget. Det blir planering och utförande av lag-VM och Nordiska Mästerskapet. Lag-VM går av stapeln i Monza i Italien och Nordiska Mästerskapen går i Norge.
Vem är bäst i Sverige just nu i trial?

– Det är Linus Almten. Han blev svensk mästare förra året och leder även i år.
Idag är du här i Grästorp och visar upp dig. Är du ofta ute på sådana här event?

– Ja. men det brukar bli ett tiotal per år ungefär. Det är kul att komma ut och träffa folk och visa upp sporten på ett litet annat sätt än när man är i skogen och tävlar.

Tack för pratstunden Marcus. Ni som vill läsa mer om Marcus kan göra det här under.

https://www.eliassonevent.se/

Det blev en trevlig förmiddag på Brännebacka Gård med Classic Ford Meet.

Classic Ford Meet kommer tillbaka lördagen den 22 juli 2023

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close