Lyckad träff i Sälen för att locka sommarpersonal till Lysekil

I Lysekil har det bildats en restaurangförening inom restaurang -och hotellbranschen där de flesta restaurangerna i Lysekils kommun är med och där man samarbetar på olika plan. Förra sommaren hade den en kickoff här i Lysekil.

Efter det har tankarna gått hur man kunde locka folk att säsongsjobba i Lysekil under sommarsäsongen. I stället för en traditionsenlig mässa så ville de skapa en härlig stämning och gott häng för de som kom. 

Så för bara några dagar sedan så anordnades det en stor träff med restaurang -och hotellfolk från Lysekils kommun berättar Bettina Salesjö som var en av de som fanns på plats på Viktors i Sälen där man bjudit in säsongsarbetare som jobbar i Sälen på olika ställen för att locka dem till Lysekil för att arbeta här under sommarsäsongen.

Bettina berättar vidare att det blev en mycket lyckad träff där det bjöds på tilltugg och något gott att dricka. Ett 60-tal personer dök upp som var intresserade av att jobba i Lysekil under sommarsäsongen. Personerna intervjuades och fick lämna namn och e-post för vidare kontakt.

Redan 2020 var det restauranger från Lysekil som gjorde detta med att försöka locka utbildade restaurangfolk till Lysekil för sommararbete.

Nu var det i en ett större sammanhang där Norra Hamnen 5/ Bandeja Bar, Publik Mat & Bar/Backyard, The Old House Inn/Verandan Havets Hus, Strandflickorna, Havsbadet/Red Reef, Brygghuset/Slipens Hotell, Gullmarstrand Hotell & Konferens och Pelles Rökeri som medverkade under kvällen på Viktors i Sälen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close