Tommy Nilsson-samling

Här delar jag med mig av min samling med Tommy Nilsson. Han fick förfrågan att bli sångare i Toto. Har ganska mycket saker så har ni lust så titta gärna in och följ med på en Tommy Nilsson historia genom många år. Alla skivor är signerade av Tommy.

I april 1989 mötte jag Tommy för första gången i Stockholm på Globen hotell. Jag hade varit där och spelat i en stor bordshockeyturnering som Hitachi hade ordnat och jag vann. Samtidigt pågick hockey-VM.

Där träffade jag Tommy och tror att det var Nalle Påhlsson som också var med. Tommy hade spelat för sponsorerna i Hockey-VM, och han skulle i alla fall iväg till Lausanne, Schweiz och tävla med låten En Dag som han vann den svenska melodifestivalen med 1989.

Tommy älskar hockey så vi bestämde att träffas i juli när han var med i Badrock i Lysekil och spela lite bordshockey. Träffade Tommy efter Badrock var slut, men det blev inget bordshockey den gången. Men överlämnade en bordshockeygubbe målad som Kenta Nilsson i Tre Kronor. Fick den här jackan av Tommy som är från 1:a Badrock han var med i när jag hälsade på honom i Järvsö.

Tommy Nilssons jacka från Badrock.

I år 2018 är det 40 år sedan Tommy debuterade på en skiva. Stort grattis!

1978 Var Tommy med i gruppen Horizont. De släppte 2 LP. Gjorde cd av Horizont skivorna och gav Tommy & Jonas Isacsson var sin när de var och spelade i Lysekil. Jonas signerade mina cd också det var lite extra kul. Tommy berättade efteråt att Jonas hade pratat om mig och sa att jag som spelar i Roxette men Glenn han pratade bara om Horizont.

Skivan längst uppe till höger är ett prov ex från Horizont 2:a skiva ”Andra vyer” har även alla singlarna med Horizont. Sen har jag även en samlingsplatta från Tonkraft där Horizont medverkar med en liveinspelning. Tommy berättade att tack vare den radiospelningen så fick Horizont skivkontrakt. 

IMG_4796
Här är Tommy hemma hos mig och tittar igenom samlingen.
IMG_3754.jpg
Horizont som kassettband dök upp för ett tag sedan.
Horizont.

1981 släppte Tommy sin första LP och det blev en succe. Här är 3 olika versioner på plattan. Har även en promo från CBS som skivbolaget hette då. Tänk att singeln sålde över 1 miljon ex. Har även musikkassetten från 1:a skivan.

Den vanliga versionen och en Japan press och en fransk.

IMG_4783

Singlarna. Fransk, promo och Japansk och vanlig.

1982 kom nästa platta.

3 olika varianter på det andra albumet från Tommy.
IMG_0474.jpg
Kassettband.

IMG_4793

Jag hittade även en fjärde variant och det som provskiva på Tommy´s andra soloalbum.

unnamed (11)

Här signerar Tommy skivan och berättar att detta är en raritet.

Singlarna från album 2.

IMG_4791

1986 blev det även en reklamskiva och som gavs ut i namnet Born Free. Låten heter Welcome to Talkland och det är Tommy som sjunger på skivan. Det gavs även ut en reklamskiva  Mobira Talkland där låten Welcome to Talkland och Hotline to your heart finns med. Läs mer om Talkland här.

unnamed (3)-2.jpg

1986 blev det Easy Action.

Easy Action.

IMG_4799

Har även en Japan press på ”That makes one”

”That makes one” Japansk.
Tommy signerar Easy Action skivan.

Kee Marcello spelade här i Lysekil i juli 2017. Givetvis passade jag på att få ett snack med Kee och han fick också signera Easy Action skivorna.

IMG_8211.JPG

IMG_8214 (1).JPG

IMG_8218.JPG

IMG_20191105_172811.jpg

2 vinylplattor och en t-shirt släpps till återföreningen av Easy Action. De gjorde en spelning på Sweden Rock. Hoppas det blir mer. 

1986 släpper gruppen Occasion en singel och en en maxiversion med låtarna Naked och Heart without pity. Tommy sjunger i denna grupp.

Occasion.

1987 Tommy och Tone Norum spelar in låten ”Allt som jag känner” 

”Allt som jag känner” 1987.
IMG_0629.jpg
Här är det senaste i samlingen. Tommys guldskiva med Tone Norum. Den såldes på en välgörenhetsauktion för över 20 000 kronor. Hon som köpte den kontaktade mig och tyckte att jag borde ha den. Nu har jag den och som hon skrev; ”Nu har den kommit hem”.

1988 släpper Tommy sitt 3.e album IT. Har även en t-shirt från skivan.

Lite olika saker från skivan IT.

1989 är ju Tommy med i melodifestivalen och vinner med ”En dag”. När jag är i Järvsö 2011 får jag en väskan av Tommy som han fick när han tävlade i Lausanne. I denna väska låg även Tommy´s  ackrediteringskort till Eurovision som jag fick. 

Eurovision 1989.

IMG_4703

1989 Sjunger Tommy in en ny duett då i sällskap med Zemya Hamilton. Men tror den släpps 1990.

Tommy & Zemya Hamilton.

1989 gör Tommy en turné med hockey tema. Kommer ihåg att vi var i Hunnebostrand och såg denna underbara show med Tommy och bandet. Alla hade hockeytröjor på sig och det var domare och det var sarg och även målbur på scenen. Minns att vi gick fram till scenen efter det var slut och presenterade mig. Hade med mig resten av hockeygubbarna som jag gav till Tommy. Han vi träffade sa att dig har jag hört talas om så jag och min fru fick gå ner till Tommy och till min förvåning så berättade Tommy att gubben han fick av mig i Lysekil hade han med sig som maskot på turne´n. Här här låtlistan från Tommy´s turné 1989 från Hunnebostrand. 

Spelista från Hunnebostrand 1989.

1990 så släpper Tommy en ny skiva ”Follow the road” är med i Badrock igen. Den 2 mars 1990 slår jag upp Fredags Expressen och får se Tommy på bild med mina hockeygubbar. Satt en kväll och gick igenom min samling och tänkte att den bilden måste ju bara jag få med på denna sidan.

Hittade fotografen på nätet. Kontaktade honom och det var rätt person jag fick tag på- Berättade för honom att det är mina hockeygubbar Tommy står med på bilden. Det är alltså 22 år sedan denna bild togs. Men han visste direkt vilken bild det var och berättade även att Tommy sagt att bordshockeygubbarna var handmålade. Så tack Mats Fogeman för att du tog denna bild. 

 

Tommy med mina bordshockeygubbar.
Intervju 2017 - kopia.JPG
2017 när vi träffas i Uddevalla för en intervju till min bok.

Badrock 1990 så träffade jag Tommy och hela gänget på Havsbadet i Lysekil. De bodde på Gullmarsstrand på Skaftö och vi bestämde att vi skulle träffas dagen efter och spela hockeyspel.

På den tiden så bodde vi i Lysekil och Tove och jag åkte till Skaftö och Gullmarsstrand och hämtade Tommy. Då hade Tommy med sig tröjan från turnén året innan. Den fick jag signerad i somras i Ljungskile när vi var där. 

Tommy signerar tröjan från 1989.

Fick även Nalle Påhlssons tröja från det året. Det var Team Nilsson tröjan de hade på turnén. Tack Nalle, Nalle skrev ett sånt vackert brev med tröjan. ”Kul att den till slut kommer till rätt användare och och ägare efter 23 år”.

Tommy signerar Team Nilsson tröjan från 1989.

Vi hämtade Tommy på Gullmarsstrand i Fiskebäckskil och åkte hem till mina föräldrar. Där satt vi och spelade hockeyspel  hela eftermiddagen. Så kul vi hade. Kommer även ihåg att det skulle vara soundcheck i Lysekil någon gång på eftermiddagen men det hoppade Tommy över. Vems som vann tar vi någon annan gång. 

Jag och Tommy vid hockeyspelet.

Senare den eftermiddagen körde vi Tommy tillbaka till Gullmarsstrand och vi åkte till Lysekil och fick en fantastisk kväll med Badrock.

Tommy släppte detta året 1990 plattan ”Follow the road”

Lite olika skivor från Follow the road.

IMG_4805

1991 kommer en singel med låtarna Long lasting love och Här är jag.

 

Singel från 1991.

1991 uppträder Tommy i Smögen på Hållö Rock. Tröjan fick jag tag bara för några veckor sedan.

unnamed (8)

1994 kommer albumet ”En kvinnas man”

En kvinnas man.
Guldskiva från ”En kvinnas man”

1995 gör Tommy en skiva ihop med Lill Lindfors som heter Höga visan. Här har även Lill signerat skivorna.

Höga visan med Lill & Tommy.

1996 kommer albumet Så nära.

Så nära 1996.

1999 släpps ”Fri att vara här” 

Fri att vara här. Promo m.m.

2001 kom en samlings cd med Tommy. Skivan sålde över 100.000 ex. med på cd:n var en ny låt. ”När du är här” som även släpptes på singel.

En samling 1981-2001.

Här är skjortan från albumet jag fick av Tommy på en spelning i Borås för ett antal år sedan.

Skjortan från Albumet ”En Samling 1981-2001”

IMG_4811.jpg

Lite samlingsalbum har ju släppts efter Tommy släppte sin samling.

Samlingsskivor med Tommy.

2003 gjorde Tommy huvudrollen i ”Den underbare trollkarlen från OZ.  Tommy och Jonas Olsson skrev text och  musik. Jag åkte dit och hälsade på Tommy så han tog mig på en rundvandring i gasklockorna i Gävle.  Vilken underbar föreställning. 

Tommy visar runt mig inne i gasklockan i Gävle.
Tommy sminkas inför den underbare trollkarlen från oz
Tommy sminkas inför den underbare trollkarlen från oz.

Tommy sminkas2

DEN UNDERBARE TROLLKARLEN FRÅN OZ.

2005 kom ”Tiden före nu”

Tiden före nu.

2007 så var Tommy med i melodifestivalen

Jag tror på männsikan. Singel från 2007.

Fick även Tommys pass till melodifestivalen, Både från Jönköping och Stockholm plus lite andra pass. 

Tommy´s backstagepass till olika saker han varit med i.

IMG_4707

2007 hade jag sån tur. Jag vann biljetter till premiären av Sound Of Music genom en tävling med  Gevalia.  Som ledsagare den kvällen hade vi Babsan. Vilken fantastisk kväll. 

2010 kommer julskivan med Tommy.

I år är julen min.

Tommy gjorde ju även en roll i  Kaspar hauser i Malmö. Duett med Jenny Öhlund på Åsa Jinder skiva, Med på One Voice skivan, m.m. Duett med Caroline Af  Ugglas på hennes platta, fast de glömde att skriva att Tommy var med. Marie Fredriksson ”Den sjunde vågen körar Tommy på. Han gjorde reklam för Fuji , Han är med på en skiva av Pugh, Han har säkert körat på över 100 olika  artisters skivor. Har en del av dessa men inte alla.

Affischer från Sound Of Music m.m. Men hoppas ni fått en liten trevlig resa med vad Tommy gjort under åren. 2013 kommer Tommy med en ny skiva skall bli så kul. Till sist så vill jag visa Dalahästen Tommy målade i Uddevalla i ett radioprogram som P4 sände utanför Bohusläns museum. Den lades ut på tradera och jag vann auktionen. Sen vet jag inte hur många uppträdande jag sett med Tommy, men det är många. 

Dalahästen som Tommy målade i ett P4 program.

2011 fick jag en förfrågan av Tommy att medverka i Copycat singers. Det var otroligt roligt att få vara med där. Var med som Tommy expert tillsammans med Tone Norum och Robert Ernlund från Treat. Har skrivit en liten historia om detta på min blogg. Copycat singers.

IMG_4712

2013. 29 maj släpper Tommy sitt nya album ”Stay Straight On The Current Road” 3 år efter sin julskiva och 8 år efter sin sitt senaste egna album ”Tiden före nu” Jag har haft det stora nöjet att få lyssna på detta album ett tag innan det släpptes och jag vill bara säga att jag är så imponerad. Lyssna och njut. Samtidigt så fick jag vara med Tommy på en radiointervju i P4  RadioVäst precis samma dag som albumet släpptes. 

IMG_3647
Tommy och jag inför fotografering till Radio Väst Webbsida.

Givetvis fick jag nya skivan signerad.

IMG_4715

Innan skivan släpptes fick jag den handskrivna texten av ”Tell me father” av Tommy. Den låten lyssnade jag på för ganska längesedan i Tommys studio innan skivan kom. Det är en av mina favoritlåtar på nya skivan.

Father

unnamed-1
Tröja från 2015 och cd:n från 2016-signerad. SommarSveriges turné jacka som släpptes i 20 ex fick jag av Patrik Isaksson.
unnamed (5).jpg
Melloskivan signerad.
unnamed (6)
Så mycket bättre och nya cd:n signerad.
unnamed 22
Lite skrynkliga saker från turneén
unnamed (7).jpg
programmet som släpptes under Tommys turné.

Efter turnén fick jag en av de rolluper som Tommy hade haft under turnén. Det var min vän Jalle som sålt merchandise under turnén som hade fixat den till mig. Vilken överraskning. Jag blev helt ställd. Jalle och jag träffades i Uddevalla en kväll när det var Club Artist på Mortens Krog.

Fast det hela började med att Jalle sa att han hade en grej till mig och lämnade fram ett plektrum som Anders Lundström hade tryckt upp som var gitarrist under Tommys turné.

IMG_0472.jpg

Efter det så tog Jalle fram rollupen och gav till mig. Den hade hela gänget skrivit en hälsning till mig. Helt fantastiskt, jag blev rörd. Tusen tack Jalle och tack till er som tog sig tid att skriva en hälsning till mig.

18740645_10209277069312391_5684458829270154188_n.jpg

17757378_10155218313926457_5044922223174185274_n
Här är hela gänget samlade med en rollup bakom sig som är min. Foto: Adam Lindrooz.

 

CI2A4014.jpg
Göteborg 2018. Är och fotar Tommy och får lite affischer från Badrock signerade.

CI2A4016.jpg

CI2A4023.jpg

CI2A4024.jpg

CI2A4025.jpg

CI2A4026.jpg
Tommy signerar min bok som han är med i.

 

IMG_4812

Är det så att ni vill komma i kontakt med mig så skicka gärna ett mail till glicko.me@gmail.com 

 

9 reaktioner till “Tommy Nilsson-samling

 1. very informative , he is a very good singer, he was popular in France , its very unfortunate that he is not more prolific

 2. Gunilla Bäckström 10 september, 2013 — 19:32

  Tommy är en underbar sångare. Jag har avgudat honom i 27 år. Han har funnits med mig med sin musik i sorg och glädje. Jag har haft nöjet att få lyssna på och träffa honom några gånger o prata lite. Önskar bara ja kunde få göra det snart igen.
  Han är gudomlig. The one and only…:)

 3. kristina isaksson 24 januari, 2014 — 22:04

  Kommer ihåg alla söndagar jag var på Daily´s och hörde på Nilsson Pickets… ( eller va det sån att jag såg på Tommy ????)

 4. Fin samling du har .o yes en av sveriges bästa röster .undrar vet du vilka som spelade på plattan it förutom nalle o tommy ?
  mvh Eva

  1. Tack Eva. Jag återkommer till dig om det Eva.

 5. Hej! Jag heter LenaLarsson och är ifrån Borås. Jag bara älskar Tommy Nilsson och har följt honom under många år. Skulle gärna vilja köpa T-shirt med Tommy på. Vet du var man kan köpa det? Har tyvärr missat detta när jag har sett honom. Är intresserad av mer saker av honom. Hur länge har du följt honom? Hör gärna av dig. MVH Lena

 6. Carin Rubbestad 15 februari, 2020 — 00:23

  Så roligt att läsa om Tommy som jag känt sedan barnsben då vi är uppvuxna i Bagartorp, Ulriksdal i Solna. Har också.haft den stora förmånen att ha haft sällskap med honom i vår ungdom och fått kalla honom pojkvän 😍Har följt hans karriär genom åren, träffat på honom på diverse spelningar jag bevisat och hunnit snacka lite. Snart dags igen i Gustav Vasa kyrka i april 👍Många kramar till Dig och Tommy. Mvh Carin Rubbestad fd Hermansson

 7. Flora Alinga Oryema 10 november, 2021 — 06:03

  Wow, tack för alla samlingar du delad med oss, du har verkligen följt Tommy så nära på länge,,, Oerhört tacksam. Mvh Flora Oryema 🌹💚♥️ juReally looking foward to you tour,,😀💥💥,,l see you soon,,,,💥💥💥💥💥💥💙💛🍀🌹🍂🌹🌹🌹Preety Amazing songs l heard amongst your new releases…🙏🏼💥👍👍 Super excited to hear more and see your live performances… Thank You for Så mycket bättre and so much more you share With us ,, 🙏🏼God bless,!! Still a big fan after all these years!! .🌹👍,,Mvh Flora Oryema

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close