Idag blir det en liten berättelse om när jag var med i Copycat singers

Idag tänkte jag berätta lite om hur det gick till när jag fick vara med i tv-programmet Copycat singers med Tommy Nilsson. Det var en otroligt rolig resa men samtidigt nervöst. Det hela började med att jag var i Järvsö och hälsade på Tommy och han frågade mig om jag ville vara med i ett tv-program, självklart svarade jag, blev väldigt hedrad över att han frågade mig!

Pilotavsnitt.

Tommy visade  mig ett pilotavsnitt där Rickard Olsson var programledare och Carola var artisten. Linda, Frida och jag satt och tittade på det här och jag tänkte detta blir lätt, klart jag hör vem som är den riktiga Carola. Men det var inte så lätt, det var ett riktigt roligt program och där skulle jag få vara med.

Fick ett mail från produktionsbolaget.

Det gick några veckor och en dag så kom det ett mail från produktionsbolaget. Efter det blev det mycket telefonsamtal, sms, mail fram och tillbaka. De var olika folk i början, Man fick skriva på ett kontrakt att man inte fick berätta något om hur det gick i programmet m.m. De ville även att jag skulle komma ner till Göteborg en dag och göra en provinspelning men de tyckte att jag kunde slippa det och vi skulle ta det på inspelningsdagen i Göteborg. Min kontaktperson hette Miranda på produktionsbolaget. En fantastisk tjej. Vi hade mail,sms, och telefonkontakt hur mycket som helst. Jag skickade bilder på Tommy, fixade med så att de fick videoinspelningar på Tommy, eller hänvisade till folk som jag visste hade det.

Inspelning den 21 oktober i Göteborg.

Den 21 oktober var det inspelningsdagen i Göteborg, ute i bingolottos lokaler. Jag tog bussen från Lysekil ganska tidigt, kom till Nilsericssonsplatsen i Göteborg, där ringde jag Miranda och hon fixade taxi till mig. Väl ute vid Bingolottos lokaler så kom Janne Brittelund ifrån Uddevalla och Robert Ernlund från Stockholm( Robban som är med i Treat.) Janne känner jag sedan länge så det var kul att någon var där som man kände förutom Tommy och Linda. Vi fick sitta i Postkodslotteriers studio med sköna fåtöljer, frukt, vatten, kaffe och allt man kan tänka sig. Man blev så underbart väl omhändertagen av alla.

Sedan blev det rundvisning i studion. Robban, Janne och jag fick testa scenen och soffan.

Jag hamnade i expertjuryn.

Det blev det lite väntan. När vi satt där så kom Tone Norum in, hon skulle också vara med och jag hamnade i samma jurygrupp som henne och Robban ”Expert juryn” Tone Norum såg precis ut som hon alltid gjort. Hon berättade om när de spelade in ”Allt som jag känner” och berättade även om hennes karriär. Man satt bara och myste och lyssnade.

Robban berättade bl.a. om Treat och deras storhet i Tyskland. Nu jobbar Robban även som ljudtekniker och förstår att han var väldigt duktig för ljudkillarna på inspelningen kom fram och pratade med honom. Sen så träffa vi de tondöva,  de var första jurygruppen . De tondöva var Glenn Hysen, Johanna Lind och Tore Kullgren. Glenn och jag hade en gemensam vän i Lysekil så det var kul.

Här är Tore & Linda

Carolina Af Ugglas spelade in samma dag.

Glenn & Glenn. Vi var sista jurygruppen på inspelningen, så efter sminket var det bara att gå och sätta sig och vänta på att vi skulle in. Det var en del väntan. Samma kväll så skulle Carolina Af Ugglas spela in sitt avsnitt, tyvärr så träffade jag inte Carolina, men sprang på  Ernst Billgren som var med i en av Carolinas jurygrupper.

Snart var det inspelning.

Så var det dags. Vi blev mickade och stod bakom scenen och väntade. Nu började det verkligen kännas att nu är det något på gång. Efter en lång väntan var det dags för oss. Går in och tittar på publiken och sätter oss i soffan, har jag tunghäfta? måste jag hosta just nu? Men det gjorde jag inte. Satt och tittade på Tommy och Lina Hedlund. Vi hade fått lite föraningar om vad hon skulle fråga oss om. Fick massor av frågor men tyvärr så kom inte så många med. Men sitter man bredvid Tone Norum & Robban så får man bara vara nöjd med det.

Många duktiga Tommy Nilsson kopior.

Det var många duktiga Tommy Nilsson med denna kväll, men jag hörde direkt vem som var Tommy. Innan så satt Tone, Robban och jag och undrade vilken låt de skulle sjunga och vi sa alla tre att det blir ju inte ”allt som jag känner”, men det blev det.

Fick beröm av Rickard Olsson.

Efter inspelningen så kom Rickard Olsson fram till mig och sa bra jobbat Glenn, det värmde. Sen fick jag ju nya goa kompisar från Järvsö. Inte nog med det efter några dagar efter inspelningen så kom ett tv-team komma hem till mig och spelade in. Jag samlar på Tommy Nilssonskivor m.m. och har väl allt som han har släppt plus lite till.

Detta är ett minne som jag ville dela med mig av, det kommer att finnas med mig resten av livet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close