Arbetet pågår för fullt med Lysekils Women´s Match som har stor invigning den 8 augusti.

Det är bara lite mer än en månad kvar tills Lysekils Women’s Match går av stapeln här i Lysekil. Världens bästa tjejer samlas för att göra upp om den penningstarka Lysekils Women’s Match. Anna Holmdahl White har precis varit i Finland på WIM series event och berättat hur de jobbar i Lysekil med tävlingarna. 

 

Jag kontaktade Anna Holmdahl White som är initiativtagaren och projektansvarig för Lysekil Women’s Match och frågade hur det går med alla förberedelser. 

– Det känns bra, vi ligger bra till i planeringen. Det är ju hemskt mycket detaljer men det känns skönt att vi jobbar mycket med samma folk både våra sponsorer, LSSG och i projektledningen då har alla varit med innan och det rullar på. 

IMG_5224

 Anna Holmdahl White

 

Är alla deltagande besättningar klara? 

–  Nej, vi har 10 besättningar som är klara och har bekräftat och det är väldigt starka namn. Vi väntar på att de två sista skall bekräfta, vi har två bra namn men de är ju proffs och vill säkerställa rätt besättning och även träning inför evenemanget. Ibland lönar det sig att de får lite extra tid på sig. Dessa seglade bra i Helsingfors så för hoppningsvis gav det mersmak.
Jag såg att tekniken inför tävlingarna testades för några veckor sedan här i Lysekil. Hur gick det testet? 
– Jag var där men har inte det tekniska kunnandet, det är ju bra att andra har det. Det är väldigt komplext men jag förstod att de var nöjda med testet och att alla fick bra input för att gå hem och slipa på det sista detaljerna. Det är allt från mjukvara, till att uppkopplingen skall fungera över hela banområdet i alla vindriktningar till att ingen teknik får ladda ur, koppla ner sig. I år vet jag att vi kör på dubbla system så att personen som sitter och klipper ihop live-sändningen alltid skall ha något att ”falla tillbaka på”. Så testet fyllde sin funktion!

IMG_4626.jpg

 

Lysekils Women’s Match är inte bara segling, blir det några nyheter i år? 

– Idrottsligt så har vi ju ett format som vi vet fungerar bra både för seglarna men även för publiken så där är mycket samma. Vi har många av de välkända namnen som kommer tillbaks men har något nytt namn bl.a. en finsk besättning. Sedan hoppas vi ju lite på ett väldigt intressant nytt namn bland dem som ännu inte konfirmerat.

När vi ser på aktiviteter under veckan brukar alltid våra partners vara påhittiga och hitta på nya kul grejor. Vi fortsätter med seminariet på tema ”Blue Growth” på tisdagen men på onsdagen då vi brukar ha ännu ett seminarium kring kvinnligt företagande och entreprenörskap har vi i år ett nytt format. Det är Entreprenörskedjan i Fyrbodal som har gjort ett koncept som heter DU+OSS=DITT NYA FÖRETAG, tanken är att alla som går runt och funderar över en ny affärsidé, innovation och på att starta företag skall kunna få hjälp och rådgivning direkt på plats.

Sedan fortsätter de uppskattade konserterna, Prova-På-seglingen, Outdoor arena där man kan prova på olika aktiviteter. Känslan är att det blir full fart!

 

Preem är huvudsponsor och ordnar med två gratiskonserter under veckan med Sven-Ingvars och Panetoz. Dessa konserter brukar locka flera tusen till Havsbadsområdet dessa kvällar. Sven-Ingvars eller Panetoz? Har du någon favorit? 

– Oj, det här känns tungt nu slängdes jag rakt in i ålderskrisen… Det får bli Sven-Ingvars! Jag tror att det kommer bli härlig stämning med publik i alla åldrar!

 

Här kan ni läsa mer om Lysekils Women´s Match 

http://lysekilwomensmatch.se/

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.