Idag får ni träffa Lysekils nya musikstjärna Emma Wallin på bloggen

Idag får ni träffa Lysekils nya musikstjärna Emma Wallin på bloggen. Emma som både charmerade talangjuryn och publiken på plats i studion i Stockholm i underhållningsprogrammet Talang som sänds i TV4. På påskafton visade TV4 avsnittet där Emma var med.

CI2A4425.jpg
Emma Wallin.

Emma hade med sig pappa, mamma och pojkvän på plats i studion. I studion fanns också en stor Tv-publik med Pär Lernström som programledare. I juryn satt David Batra, LaGaylia Fraizer, Karin ”Kakan” Hermansson och Alexander Bard. Emma framförde sin egenskrivna låt ”Little Shadow”. Det blev stort jubel och publiken och delar av juryn reste sig upp och applåderade. Alexander Bard frågade Emma var hon suttit och gömt sig någonstans. Det blev fyra rungande ja, av juryn och Emma gick vidare.

I lördagens program var det uttagning till semifinalen, men där gick tyvärr inte Emma vidare. Jag hälsade på 23-åriga Emma Wallin från Lysekil och passade på att ställa lite frågor till henne.

Hur startade ditt musikintresse?

– Musik har spelats i hemmet så länge som jag kan minnas, men jag tror inte att jag som liten la någon större vikt vid vad musik egentligen var för något.

Det var först i skolan som jag fick upp ögonen för det då mina två bästa kompisar började spela gitarr. Därifrån började det.

När började du skriva egna låtar?

– Som liten skrev jag mycket texter, dikter och berättelser. Innan jag hade lärt känna gitarren ordentligt så hittade jag på mycket låtar i huvudet, typ om glittriga änglar, flygande sköldpaddor och annat sådant som en vanlig 10-åring går runt och tänker på.

Det var i högstadiet som jag började jag skriva mer ordentligt och experimenterade mycket med det engelska språket.

CI2A4468.jpg

Hade du någon förebild inom musiken när du växte upp?

– Mina allra första idoler var Spice Girls rakt igenom, men det var innan jag själv hade börjat med musik. Under åren som jag har spelat och skrivit så har jag egentligen inte haft någon speciell förebild på det sättet, för det har varit så många. Ingen nämnd, ingen glömd.

Har du någon familjemedlem som också sysslar med musik?

– Min lillebror Johan är en fantastisk musiker som har spelat runt mycket med ett band som han förr medverkade i som trummis och sångare. Hans röst är som knäckebröd med honung på och han är absolut en av mina förebilder.

Har du gått någon musikutbildning på gymnasiet eller liknande?

– Gymnasietiden spenderade jag på Plusgymnasiet i Uddevalla där jag gick den estetiska linjen med musik som inriktning.

Där fick vi plugga ljudteknik, lära oss att arbeta i studio och att spela tillsammans i band. Vi hade många roliga konserter tillsammans med olika teman som exempelvis Queen & Lady Gaga.

CI2A4443

Det är inte första gången du uppträder offentligt. Du har varit med i Svensktoppen Nästa och nu Talang. Hur kändes det att vara med i programmet?

– Det är svårt att förklara hur det kändes att göra audition i Stockholm framför Bard & Company. Det var så otroligt roligt samtidigt som det var kaos i kroppen. Alltså, tänk dig att du har en riktigt rörig och kladdig marängsviss med alla de godaste grejerna i och så bara tappar du ut en flaska ketchup över det hela. Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig eller om mina nerver skulle hålla uppe på scenen. Det var en upplevelse med känslor som man inte känner varje dag!

Beskriv hur det kändes när du fick reda på att du gått vidare.

– Det kändes så ödmjukt på något sätt. Lilla jag med en darrig gitarr, ska jag få stående ovationer? Jag fick så positiv feedback av juryn och det kändes så makalöst kul att det jag gjorde blev så uppskattat av andra. Det är ju precis det jag vill med min musik och mina texter.

Jag förstår att det händer mycket nu. Lämnar du ditt jobb nu som vikarie på en förskola här i Lysekil och flyttar till Stockholm och satsar på musiken på heltid?

– Och nej, haha, jag kommer inte att flytta till Stockholm och jobba med musik på heltid nu. Det är mycket som krävs i musikbranschen för att man ska kunna livnära sig på det, men jag hoppas och strävar självklart efter att musiken ska få fortsätta vara en stor del av mitt liv och att jag får chansen att sprida mina låtar till fler öron.

Hur känns det nu efter att varit med på denna resan som vad jag förstår redan startade förra året?

Jag är så tacksam att jag fick chansen att vara med & för de fina omdömen jag fick!  Jag kommer att bära med mig denna upplevelse och förhoppningsvis kan detta äventyr öppna fler dörrar!

Framtidsplaner?

– Förhoppningsvis innehåller framtiden mycket tid tillsammans med mina nära och kära.

Tusen tack Emma för att du ställde upp på en intervju och jag är säker på att vi kommer att få höra mer av Emma  och hennes musik i framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close