I år blir det sista säsongen med BACKYARD, men PUBLIK lever kvar.

Ännu en sommar ligger för deras fötter och både Publik och Backyard har slagit upp dörrarna för säsongen i Lysekil, Norra hamnen. Det är fjärde året i rad på Backyard och tredje för Publik. Jag träffade Jens och Andreas, herrarna bakom båda ställena och de berättade om deras planer för sommaren och framåt.

CI2A9764.jpg
PUBLIK.

 

Backyard begravs & Publik kommer finnas kvar.

I år blir det sista sommaren för Backyard i Norra hamnen, det kommer byggas lägenheter på platsen där stället ligger idag. De vill försöka hitta något som kan ersätta Backyards enkelhet och lättillgänglighet, när det försvinner från Norra hamnen säger Jens och Andreas, de tycker båda att det behövs ett komplement till både Publik och NH5 i den ständigt växande stadsdelen.

CI2A9782.jpg
BACKYARD.

Jag frågar Andreas och Jens vilken inriktning det blir på Publik i sommar?

–  Vi byter ofta meny men tanken är att du ändå ska känna igen dig, som vanligt har vi mer fokus på kött än fisk, säger Jens. I år har vi ändrat och uppgraderat vår köttfest från förra sommarn till en riktigt schysst biff på ben för två personer att dela på, biffen ligger ungefär på 750 gram.

Till den serveras det rostad färskpotatis, sallad, dragonsmör och en svart vitlöksmajo. Sharing-konceptet kommer att genomsyra sommaren och innan köttfesten kan man t.ex. börja med att dela på lite chark, eller vår nya vietnamesiska sallad på grön papaya som serveras med räkor medans man väntar in den stora köttbiten som tar en stund i ugnen, berättar Andreas.

Efter middagen blir det ett fortsatt skönt loungehäng. I baren kan man beställa allt från klassiska cocktails, en riktigt bra GT, med både spännande gin och tonic-sorter, ovanlig öl och nytänkande drinkar.

CI2A9805.jpg
Andreas, Jens och Magnus.

CI2A9802.jpg

Publik har öppet varje kväll från 17.00 och från juli öppnar Publik från 15:00 – sent. Efter 13-14 augusti har de öppet torsdag-söndag och i slutet på augusti stänger de för säsongen.

CI2A9813.jpg

 

Hur kommer menyn se ut på Backyard i sommar?

– På Backyard har vi lagt till några nya rätter, men behållit favoriterna. Fisksoppan återvänder som en nygammal rätt. Vår största nyhet är en vietnamesisk bahn mi som är en mjuk baguette fylld med bakad fläskkarré & srirachamajo. För de som är intresserade av någonting mindre är hot-snacksen ”à la biograf” en nyhet som passar perfekt till en kall öl.

CI2A9765.jpg

Blir det någon underhållning på Backyard i sommar?

– Ja, man kan följa oss på sociala medier och där lägger vi ut när vi har trubadurer eller underhållning på Backyard.

CI2A9766.jpg

 

Jag ser att ni har haft någon som målat er vagn inne på Backyard. Vem har gjort det?

– Det är en kille som heter Jocke Eriksson som jobbar som tatuerare samt en vän till honom som sprayat vagnen. Han var även här förra året och målade vår plåtvägg här på Backyard.

CI2A9768.jpg

CI2A9774.jpg

Ny restaurang i Göteborg.

När jag frågar vad planerna är för hösten och framåt berättar Jens och att Andreas att de i höst öppnar en ny krog i Göteborg, på södra vägen 8, f.d. Hummer & korv.  Man kommer att känna igen sig i det de gör på Publik. Tanken är att den nya krogen ska öppna i oktober, och namnet kommer att avslöjas lite senare. Den nya restaurangen kommer att vara en helårs-krog vilket kommer att avspegla sig i maten, då råvarorna kommer att vara mycket anpassade efter säsong.

Det ska bli jättespännande att få öppna ett ställe i Göteborg, det har alltid varit något vi velat göra och ett mål vi strävat efter säger Jens och Andreas

CI2A9796.jpg

Arbetet med den nya restaurangen får dock läggas på hyllan ett litet tag, för nu väntar ytterligare en härlig sommar på Publik och Backyard avslutar killarna med.

 

unnamed

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.