Skaftötjejen Alexandra Jarnedal kommer att medverka i höstens omgång av Dessertmästarna som sänds på Kanal 5 med start den 23 augusti

Skaftötjejen Alexandra Jarnedal kommer att medverka i höstens omgång av Dessertmästarna som sänds på Kanal 5 med start den 23 augusti.

Dessertmastarna Alexandra.jpg
Alexandra Jarnedal. Foto: Magnus Selander/Kanal 5

Alexandra är född i Göteborg men föräldrarna hade boende både i Göteborg och i Fiskebäckskil. På helger och lov tillbringade de sin tid här på Skaftö. I princip har hon bara gått i skolan i Göteborg då de veckopendlade. Efter att hon tog sin student flyttade hon permanent till Skaftö.

Restaurangbranschen har hon alltid gillat och började sin bana på Gullmarsstrand i Fiskebäckskil där hon jobbade som kallskänka. Efter ungefär 3 ½ år var det dags för nya utmaningar. Alexandra började jobba på Brygghuset när det premiäröppnade 1999. Där har hon varit sen dess förutom med ett litet avbrott 2007 – 2009 då hon var tillbaka en kort period på Gullmarsstrand samt även jobbade något år på en cateringfirma i Göteborg.

Jag besökte Alexandra hemma på Skaftö och frågade hur det kommer sig att hon kommer att medverka i Dessertmästarna?

– Det var Reine Patriksson som bl.a. driver Brygghuset som anmälde mig till programmet.

Visste du om att han anmälde dig?

– Han frågade om lov men jag sa att jag inte kunde det efter som jag har barn och tiden inte räcker till. Han fortsatte att prata om detta och tillslut så sa jag att det var okey att anmäla mig. Jag trodde inte att jag skulle komma med.

Vad hände sedan?

– De nappade direkt och ville att jag skulle skicka in en ansökan. Jag fick göra en video och svara på en massa olika frågor. Efter att jag skickat in videon, fick jag åka till Stockholm för att träffa produktionsbolaget och göra en slutcasting.

Efter några veckor fick jag reda på att produktionsbolaget valt ut mig, men Kanal 5 skulle ha sista ordet innan det var klart. Kanal 5 sa också ja, så nu var det klart att jag skulle medverka i programmet.

Då antar jag att du fick åka till Stockholm och spela in programmet?

– Det blev snabba ryck efter det. Det var cirka två veckor innan inspelningen skulle starta.

Hur var det att medverka i ett TV-program?

– Det var en upplevelse, men samtidigt medverkade jag med en skräckblandad förtjusning. Jag träffade så många trevliga människor men jag trodde aldrig att det skulle vara så psykiskt påfrestande.

Har de varit på Skaftö och filmat?

– Ja, det har filmat här hemma och på jobbet.

Vad gör man när man jobbar som kallskänka?

–  Det kan vara lite olika från ställen till ställen vad man gör som kallskänka. På Brygghuset innebär det att baka bröd, kakor, göra förrätter och desserter, samt allt som är på våran sill och salladsbuffé. Jag skriver även menyer för förrätter och desserter. Det är ett oerhört varierande och kreativt arbete som jag älskar och vi har väldigt roligt på jobbet!

Vad har du för intresse annars?

– Jag har en pojk som är 3 ½ år och han vill jag umgås med på min lediga tid. Resa är också något som jag gillar. Jag har även akvariefiskar och ett stort intresse i blommor och då särskilt orkidéer.

Tack Alexandra för att jag fick träffa dig och den 23 augusti tittar vi på dig på Kanal 5 och Dessertmästarna. Lycka till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close