Det är fredag på Brygghuset i Fiskebäckskil och Alexandra Jarnedal som medverkat i Kanal 5:s Dessertmästarna förbereder allt inför helgen på Brygghuset.

Det är fredag på Brygghuset i Fiskebäckskil och Alexandra Jarnedal som medverkat i Kanal 5:s Dessertmästarna förbereder allt inför helgen på Brygghuset. Jag passade på att hälsa på Alexandra och fick en pratstund med henne.

CI2A5594.jpg
Alexandra Jarnedal i köket på Brygghuset.

Hur var det att vara med i programmet?

–Det var väldigt nervöst att vara med. Jag var jättenervös hela tiden. Det med tävling var något nytt för mig och visste väl inte riktigt vad det innebar. Jag blev mer nervös ju längre inspelningen pågick.

 

Hur lång tid hade ni på er när ni genomförde tävlingsmomenten?

–Vi hade tre timmar på oss, när vi genomförde den stora utmaningen. På snabbutmaningen var det kortare tider. Tre timmar är lite tight att göra en dessert på.

 

Hur tänker man i ett sådant tävlingsmoment där man skall hinna med allt?

–Man tänker inte så mycket, eller jo, det gör man. Man får göra en snabbplan på vad de olika komponenterna tar att tillverka i tid. Sedan kan det vara att det är något som snurrar till det att man inte hittar det man skall ha, det finns inga bunkar som är lediga för tillfället och det kunde t.o.m. vara så att det inte fanns någon ugn ledig när du behövde den som mest. Någon hade lånat en extra ugn. Ibland glömde man bort att man hade något i ugnen och då var det bara att göra om det.

 

Var det mycket omtagningar?

–Nej inga omtagningar. Man hade den tiden man hade på sig och sedan har de klippt ihop det inspelade materialet.

 

Hur var blindtestet?

–Ja, det var lite speciellt. Jag är nötallergiker, och när jag står och smakar så kommer de och säger att det är nötter i den. Jag kunde inte provsmaka klart och det blev lite konstigt för mig när jag skulle försöka att göra en kopia av desserten.

 

Vad var det roligaste att göra i tävlingen?

–Tävlingen med fondant var jag väldigt bekväm med. Det har jag gjort så många gånger så det bara flöt på när jag gjorde den. Den tävlingen passade mig jättebra. Annars var det att vara kreativ under press. Det passar vissa bättre än andra.

 

CI2A5609.jpg
Reine Patriksson som bl.a. driver Brygghuset och Alexandra.

Känner du så här efter programmet att du skulle kunna gjort något annorlunda eller bättre?

–Så här efteråt, kan man tänka att man kunde gjort en hel del saker annorlunda. Men när du stod där så kände man att det var fruktansvärt när juryn skulle komma fram och smaka på det man gjort. Jag var inte nöjd med det jag hade presterat. Detta var mycket p.g.a. tidspressen, man hinner inte med riktigt att få fram de smaker som behövs.

 

Du var med i fyra avsnitt. När började din dag vid inspelningarna?

–Vi var i studion kl. 07:00 och var hemma vid hotellet runt 22:00 och då var man rätt trött. Det var en otrolig psykisk påfrestning och det var det svårt att sova för det var mycket tankar och man var nervös. Vid fjärde inspelningsdagen var jag rätt tom i huvudet och ville bara åka hem. När de väl sa att jag åkte ut så kändes det rätt, för jag tyckte det var jobbigt. Man skulle kanske tro att det skulle bli lättare att vara med efter några dagar men för mig blev det värre. Nu i efterhand önskar jag dock att jag hade varit kvar några avsnitt till.

Jag ställde hela tiden större krav på mig själv och det blev jobbigt. Jag fick ingen direkt motivering varför jag åkte ut. Juryn och alla var jättetrevliga och det är liksom inga hårda ord från juryn utan de skickar hem en på ett snällt sätt. Min sista dag gjorde vi en twist på semlan.

Det har varit jätteroligt att göra detta, men det var med en skräckblandad förtjusning. Jag är stolt att jag vågade åka till Stockholm och träffa en massa nya människor och vara med i en tävling som skulle visas i tv.

 

CI2A5586.jpg

Har du kontakt med de andra som var med i samma program?

-Ja, vi har en grupp där vi kan skriva till varandra. Sen har jag lite mer kontakt med Malin.

 

Om man nu tänker på denna fredagen när vi träffas, hur ser din dag ut idag?

–Jag var på Brygghuset 7:30. Idag håller jag på att göra i ordning den maten vi skall servera i helgen. Hittills har jag bakat tre olika sorters bröd, gjort kantarellsoppa, en mandelglass och äppeltarte. Sen ska resten av ala carten göras innan allt till morgondagens sill- och salladsbuffé ska lagas.

 

Beskriv Skaftö med några få ord: ”Skaftö är en otroligt vacker plats. Trots att jag varit runt i världen och sett många fina platser slår Skaftö det mesta”.

För er som inte vet kan jag berätta att Brygghuset var med i tv-serien Saltön som köket till spaanläggningen som också spelades in på Gullmarsstrand i Fiskebäckskil. Under här kan ni läsa mer om Brygghuset.

Brygghuset

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close