Bilder från statsministerns besök och Bokens Dag på Oscars i Lysekil.

En onsdag i oktober kan det hända mycket i Lysekil. Idag var Sveriges statsminister på besök i Lysekil och på Oscars var det Bokens dag för 53 gången. Jag var en sväng både i Folkets Hus för att fotografera Stefan Löfven, och på Oscars för att lyssna på författarna Carin Hjulström, Mikael Nabrink och Anders De La Motte.

Jag började kvällen med att ta en promenad till Fokets Hus i Lysekil. Det är inte ofta det är en statsminister på besök i Lysekil så man fick passa på när man fick komma och fotografera på plats. Till Folkets Hus kom det cirka 340 personer som ville lyssna på statsministern.

CI2A9222.jpg

  Duon Ina spelade lite låtar innan det var dags för statsministern att gå upp på scenen.

CI2A9229.jpg

Trollhättan var den första anhalten på dagens resa till Lysekil. Senare på dagen var det  middag på Café Kungsgatan som var abonnerad för dagens besök av statsministern med stab. Med på dagens resa till Trollhättan och Lysekil var Lysekilskillen Tobias Lundin Gerdås som jobbar för statsministern.

22811181_1631174843594692_351834001_n
Statsministern med Gisela och personal på Café Kungsgatan.

Ett besök på Preem var också inlagt innan det var dags för statsministern att besöka Folkets Hus i Lysekil. Efter vad jag hörde var det också en promenad på Lysekils gator och ett besök hos Lysekils Bokhandel.

CI2A9234.jpg

Stig Nilson fanns på plats i Folkets Hus.

CI2A9243.jpg

Efter några sånger av duon Ina kom statsministern in och satte sig i publiken.

CI2A9246.jpg

IMG_6322.jpg
Erika Axtelius och Anders C Nilsson.

CI2A9269.jpg

Efter sista låten blev det blomsterudelning av Ricard Söderberg till tjejerna i duon Ina. Ricard är ordförande för Socialdemokraterna i Lysekil.

CI2A9285.jpg
Ricard presenterar statsministern som kommer upp på scenen.

CI2A9297.jpg

CI2A9302.jpg

CI2A9325.jpg

Stefan Löfven pratade om nedsmutsningen i haven som det måste bli ett slut på. Ulf Lundell och låten ”Öppna landskap” nämndes och även tv-serien Saltön som blev en sådan succé med tanke på att båda hade en anknytning till Lysekil.

CI2A9343.jpg

Där lämnade jag Folkets Hus i Lysekil och efter talet fick de som ville ta en bild ihop med statsministern.

Jag drog vidare till Oscars i Lysekil som samlat mycket folk till den årliga Bokens Dag. Tyvärr så missade jag Carin Hjulströms tal. Men efter att ha pratat med hennes förläggare från Bonniers så hörde jag att hon berättat om Lysekils Karnevalen 1990 där hon och Hoa-hoa Dahlgren var med här i Lysekil och höll i underhållningen.

CI2A9424.jpg

Carin är författare, journalist, manusförfattare och programledare. Hon var i Lysekil och pratade om sin bok ”Lust och Längtan”.

En som jag lyckades att få lyssna på en stund var Anders De La Motte som berättade om sin bok ”Höstdåd”. Det var både spännande och roligt när han berättade bl.a. om tillkomsten av den. Anders är en skånsk prisbelönt deckarförfattare.

CI2A9356.jpg

CI2A9371.jpg

IMG_0219.jpg

CI2A9376.jpg
Hasse Ekbrand pratar med Anders strax innan paus.

CI2A9400.jpg

CI2A9396.jpg

Dagens tredje författare som skulle tala var Mikael Nabrink som bor i Strömstad och som många nog känner igen som racerförare. Hasse Ekbrand fick en kort pratstund med Mikael innan pausen. Mikael är aktuell med boken ”Pianisten”.

CI2A9416.jpg

I pausen passade folk på att köpa böcker av författarna. Och man kunde även köpa kakor och kaffe om man ville det.

CI2A9422.jpg

CI2A9430.jpg

CI2A9436.jpg

Efter pausen tog Hasse tag i mikrofonen och paratade en stund igen med Mikael Nabrink som tog över mikrofonen och berättade bl.a. om narkotikasmuggling utomlands. Mikaels bok ”Pianisten” innehåller intriger, utpressning, kokainhandel och mord.

För er som inte var på plats igår så finns böckerna att köpa på Lysekils Bokhandel.

Det här var en onsdag i lilla Lysekil i oktober.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close