Idag släpper Grundsundsbandet 4 SEKUNDER sitt debutalbum ”Ta med oss hem” på olika digitala musiksajter som bl.a. Spotify. 

Idag släpper Grundsundsbandet 4 SEKUNDER sitt debutalbum ”Ta med oss hem” på olika digitala musiksajter som bl.a. Spotify.

25188501_10155871653594242_591549577_n.jpg

Början till bandet startade 2011 när Philip Samuelsson och Rasmus Olsson prövade på att köra lite covers på en restaurang i Grundsund på Skaftö. Spelningarna fortsatte 2012 och då kom Rasmus bror Jakob med och började lira med killarna. Efter det har gått väldigt bra med en vinst i tävlingen Valhallarockstar. Där fick de bl.a. spela in en cover på Rydell & Quicks låt ”All in like a Rockstar”.

 

Jag frågade Rasmus Olsson i 4 SEKUNDER hur det kommer sig att de spelat in ett album? 

-Vi har spelat in under cirka en månads tid och vi har blivit otroligt nöjda med resultatet. Vi vill verkligen försöka nå ut till så mycket folk som möjligt med de här! Skivan heter ”Ta Med Oss Hem” och vi har framförallt spelat in den för att öka våran tillgänglighet.

 

Vad är det för album? 

– Skivan består av några av våra covers där vi känner att vi kan tillföra något till låtarna. Eller i vissa fall låtar som vi har gjort om helt och hållet!  Vi vill att med den här skivan ska folk kunna ”Ta Med Oss Hem” och spela på sina egna fester eller förfester, inte minst om de ska ut och se oss spela efteråt.

 

Hur många låtar är det på albumet? 
-Vi har spelat in 7 låtar ur våran repertoar som vi gillar väldigt mycket och där våra versioner skiljer sig på något sätt från sina originalinspelningar. Det var väldigt viktigt för oss. De fanns en del att välja på så de va inte lätt.
Vi har spelat in skivan hemma hos oss själva i Grundsund.

 

När startade ni detta projektet med ett album?

-Vi började i början av november med att vi bestämde oss för att spela in ett par låtar.
Vi har länge snackat om att spela in några av låtarna eftersom vi själva har haft allt vi behöver för att göra det. Det var nog först när vi hade spelat in de två första låtarna och hört resultatet som vi bestämde oss för att fortsätta och spela in en hel skiva.

CI2A3915

Jakob Olsson på bas och sång, Philip Samuelsson på sång och gitarr och Rasmus Olsson på gitarr och sång.

Lycka till med debutalbumet och ni som vill följa 4 SEKUNDER kan läsa om dem här på deras Facebooksida.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close