Lysekil Women’s Match blir officiellt VM 2019.

Internationella Seglarförbundet World Sailing har utsett Lysekil Women’s Match till att arrangera det officiella världsmästerskapet i matchracing för damer 2019.

Just nu pågår världens största seglingstävling för kvinnor i Lysekil. Världens bästa matchracinglag gör upp i Lysekil Women’s Match, som också ingår i seglingens enda professionella serie för kvinnor – Women’s International Match Racing Series (WIM Series).

CI2A2613.jpg

Nu står det klart att nästa års upplaga av tävlingen också kommer att vara officiellt VM i matchracing för damlag. Senast Lysekil var värd för VM var 2009.

– Vi är stolta över att ha blivit utsedda till att arrangera VM, konkurrensen var stenhård och det här känns som ett kvitto på att det jobb alla inblandade gör har varit framgångsrikt. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med våra partners och Lysekils Segelsällskap Gullmar inför VM-seglingarna nästa år, säger Anna Holmdahl White, Projektledare för Lysekil Women’s Match som just nu är mitt uppe i årets upplaga av tävlingen där finalen seglas imorgon lördag.
– Sedan evenemanget startade 2004 har vi ständigt jobbat med att utveckla det och gjort det bättre för publiken, seglarna och våra partners. Vi har haft väldigt spännande seglingar på havet och en härlig folkfest på land det här året. 2019 vill vi lyfta det ytterligare en nivå.

CI2A1907.jpg
Anna Holmdahl White.

 

Liz Baylis, ordförande i World Sailings Match Racing Sub Committé, om beslutet:

– Vi är väldigt glada över att the World Sailing Council godkände vår rekommendation att utse Lysekil Women’s Match till att arrangera det officiella världsmästerskapet i matchracing 2019. Nu går vi in i en fas där vi skriver avtal mellan World Sailing och organisatörerna och tittar på detaljer för att skapa ett så bra världsmästerskap och evenemang som möjligt, likt det 2009.

Svenska skepparen Anna Östling och hennes Team Anna har tävlat i Lysekil i många år. De vann 2016 och är just nu rankade etta i världen.

 – Vi blev enormt glada när vi fick den här nyheten. Vi seglade vårt första VM här i Lysekil 2009 och nu får vi chansen att göra det igen vilket känns fantastiskt. Vi älskar Lysekil som arena så det blir ett roligt 10-årsjubileum, säger Anna Östling.
– Det är få förunnat att få segla ett VM på hemmaplan. Det är det största man kan göra.

Årets VM äger rum i Ekaterinburg, Ryssland och den tävlingen är också nästa deltävling i WIM Series, världens enda professionella seglingsserie för kvinnor. Världsmästerskapet i Lysekil 2019 seglas 5-10 augusti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close