Nya Galleri Tint i Lysekil

Galleri Tint kommer från den 1 mars 2020 att drivas av Margareta Melin tillsammans med två gallerister från Stockholm, Anders Tylbrant från Galleri Nordic Art och Peder Enström från Konsthandel Couleur. Anders och Peder har båda lång erfarenhet av galleriverksamhet och driver framgångsrika gallerier med många välkända konstnärer. Samarbetet har vuxit fram under det senaste året och har lett till att båda nu går in som delägare till galleri Tint, vilket de känner sig mycket entusiastiska inför.

CI2A8123.JPG
Margareta Melin.
Bild Peder Anders Sebastian.jpg
 Anders Tylbrant till vänster samt Sebastian Hauswald från Nordic Art och Peder Enström i mitten från Couleur Konsthandel.

 

Galleriet har under de fem år man arrangerat utställningar arbetat upp ett gott rykte och har blivit uppskattat av såväl konstnärer som konstintresserade och kommer nu att få möjligheten att utveckla verksamheten ytterligare genom den nya regin. Precis som tidigare kommer galleriet att arrangera utställningar främst på sommaren men även under andra större helger under året.

Sommarens program är redan satt med ett flertal välkända konstnärer och listan på fler intresserade är lång. Anders och Peder har ett stort nätverk av såväl konstnärer som konstintresserade kunder. Många kunder har redan bokat hotell inför sommarens utställningar i Lysekil.

CI2A8130.JPG

Just nu är det ganska tomt på väggarna på galleri Tint, men till påsk fylls väggarna med fina konstverk berättar Margareta Melin.

Några av de som kommer att ställa ut i sommar är välkända Ian Rusth liksom Angelica Wiik och Pernilla Stappe. Redan i påsk kommer galleriet att visa en samlingsutställning utöver det vanliga med ett stort antal kända konstnärer som Ardy Struver, Tomas Hammar, Marika Lang, BG Karlsson, Åsa Eriksson, Carolina Bååth, Birgitta Bachman och Pia Erlandsson med flera.

CI2A8128.JPG

Programmet och evenemangen efter sommaren är ännu inte klara, men ambitionen är att hitta nya former och att utveckla konstverksamheten i Lysekil ytterligare.

Ni kan följa Galleri Tint på Facebook. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close