I Lyse ligger företaget Sjöstens Tunnor AB som drivs av Jörgen och Tonie Sjösten. De säljer de mycket populära silltunnorna till hela Sverige

I Lyse ligger företaget Sjöstens Tunnor AB som drivs av Jörgen och Tonie Sjösten. De säljer de mycket populära silltunnorna till hela Sverige.

 

Startade företaget 2012.

Detta med silltunnorna startade redan 2012 av en ren tillfällighet berättar Jörgen. 2012 hade Jörgen en skorstensfirma i Linköping och eftersom så började folk fråga honom när de fick redan på att han var från västkusten, om han inte kunde fixa lite gamla silltunnor. Jörgen köpte in ett antal och de gick åt.

CI2A1732

 

Lade ner skorstensfirman och satsade på tunnorna.

2012 tog de beslutet om att lägga ner skorstensfirman, och satsa på silltunnor. Försäljningen av silltunnor har ökat efter hand. Tunnorna fick de köpa av olika konservfabriker. I början körde de kanske ett par gånger i veckan, och började samarbeta med en kille i Stockholm, som nu är återförsäljare åt dem.

 

CI2A1750
Jörgen och Tonie Sjösten med sina silltunnor.

 

Återförsäljare i hela Sverige.

Idag har de återförsäljare på olika ställen i Sverige, och kör flera gånger i veckan för att kunna leverera tunnor till hela Sverige. De har till och med fått beställa nya tunnor för att inte marknaden med begagnade räcker.

 

Användningsområde.

Jag frågade Jörgen och Tonie hur kunderna använder tunnorna, och de berättar att vissa har dem till att samla regnvatten, man bygger om dem till barskåp och stolar som man kan sitta på och ibland så delas de och man planterar blommor i dem.

High Chaparral i Småland har de bland annat i olika westernshower de har med mera. De finns även på Gröna Lund i Stockholm och Tonie berättar att i Trysil i Norge har de dem som papperskorgar också. En del restauranger målar dem och har dem som skyltning till olika spritmärken. Jörgen tillägger att Grebbestads Bryggeri brukar ha dem när de är ute på olika mässor. Det finns ett stort användningsområde för silltunnorna och de är mycket populära.

CI2A1735

 

Säljer även här på hemmaplan i Lysekil.

Vill man så kan man kontakta Tonie eller Jörgen om man vill köpa tunnor. De har även en Facebooksida om man vill följa dem där.

Länk till deras Facebooksida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close