Idag får ni träffa två killar från Lysekil som har ett stort gemensamt intresse och det är musik

Hannes Elfström och Hampus Olsson har känt varandra sedan de var små. De har gått i skolan ihop och musikintresset för båda startade tidigt. Att de började att göra musik ihop berodde på att Hampus hade laddat ner ett program till datorn, och visade detta för Hannes. Där började starten för Hell In Heaven.

CI2A3602.JPG
Hannes & Hampus gör musik ihop.

 

De har samma musiksmak

Uppväxten för både Hampus och Hannes präglades av mycket rock. Det var mycket hårdrock. Nu på senare tid har det blivit artister som Lil Peep, Juice WRLD och XXXTentacion med mera. Detta är rappare som gör melodisk hip hop berättar Hannes och Hampus.

 

Gör det för att de tycker det är roligt

Att de håller på med detta sedan de gick ut ur gymnasiet beror på att de tycker att det är så roligt. Klart så vill de leva på detta men vägen dit är väldigt lång. Man måste komma rätt, känna rätt folk och få folk att vilja att man producerar beats för dem. Just nu samarbetar de med en svensk känd kille som vi återkommer till lite längre ner i intervjun.

Första låten gjorde de i december förra året. De började med att kontakta lite olika folk om de ville ha beats och en kille från Phoenix i USA nappade och där kom första låten som ligger på Spotify. Luke heter han med artistnamnet Lil Digital. Första låten heter ”My Mind” och finns både på Spotify och Youtube.

 

De har en Youtube kanal:   https://www.youtube.com/channel/UCwaC7oGNywdxDWAgOGWFQ4g och även en Soundcloud kanal https://soundcloud.com/prodhellinheaven.

Deras största låt på Youtube är ”By My Side” med nästan 170 000 träffar.

 

Det är många aktörer på en låt

Det behövs en hel del aktörer för att de skall få ut sin låt. De berättar att låten skall mixas, mastring, artist, producent, skivbolag och de som publicerar låten.

Just nu som jag sa att vi skulle återkomma till så har de ett projekt ihop med en svensk kille som kallas Maxi. De samarbetar med varandra om allting och det brukar inte bli några problem. Hannes och Hampus har precis gått ur gymnasiet och båda har jobb, men försöker så fort de har tid att träffas och göra beats.

CI2A3574

 

Framtidsdrömmar

Båda har givetvis en dröm om att det skall lossna på riktigt så att de kan jobba med detta på heltid. Just nu så producerar de bara musik och när jag nämner om de är intresserade av att komma ut och spela upp de det producerat så nämner Hampus att Hannes har börjat lägga lite sång för att testa hur det blir. Kanske vi får se Hannes och Hampus på någon scen i framtiden, även om de mer gillar att sitta i bakgrunden och producera musik.

 

Musikindustrin är stor

Det finns massor av folk som sitter hemma och gör musik, så det gäller att hitta sin nisch och göra bra grejer som sprider sig och skaffa sig ett namn. I Sverige är inte detta med melodisk trap så stort som det är i bland annat USA och delar av världen. Fast både Hannes och Hampus märker att detta med melodiska rappare blir större och större i Sverige bara på den korta tiden de hållit på.

Vi traskar in till Hampus dator med skärmar och helt plötsligt strömmar egenproducerad musik ut ur högtalarna. Så kul att få träffa er och lycka till i framtiden.

Ni kan även följa Hell In Heaven på Instagram.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close