Gullmarscupen lockar massor av folk till Lysekil

Den 12–14 augusti går den populära Gullmarscupen av stapeln här i Lysekil. 113 lag är anmälda berättar fotbollsprofilen och cupgeneralen Peter Zwetsloot Isaksson när vi träffas på anrika Gullmarsvallen i Lysekil.

Peter Zwetsloot Isaksson och Mustafa Abdanamboo ute vid Gullmarsvallen


Över 200 matcher på lilla -och stora Gullmarsvallen

Peter berättar vidare att på 2 ½ dygn kommer det att spelas 207 fotbollsmatcher på stora -och lilla Gullmarsvallen. Det är spelformen 7 mot 7 på stora Gullmarsvallen och 5 mot 5 på lilla Gullmarsvallen.

Nytt för i år är att de även infört spelformen 3 mot 3. Detta gäller barnen som är 6–7 år gamla och de spelar innanför en sarg. Bollen skall vara i spel hela tiden och blir det mål så räknar man inte målen. Detta är ett relativt nytt koncept och Kungshamn IF testade detta på sin försäsongturnering och det blev mycket lyckat. Den klassen med spelformen 3 – 3 fyllde sig nästan direkt tillägger Peter.

Gullmarsvallen

Lilla Gullmarsvallen

Parkeringarna utanför Gullmarsvallen är avgiftsfria under Gullmarscupen

En glad nyhet för i år är att parkeringarna är avgiftsfria utanför Gullmarsvallen under turneringen. Detta är LAIK fantastiskt glada över. Peter berättar vidare att de har ett jättebra samarbete med Fritidsenheten på Lysekils kommun och fritidschefen Mustafa Abdanamboo. Samarbetet har även gjort att det blivit en ny trapp på kort sidan mot lilla Gullmarsvallen.

Chokladhjul och försäljning av matchtröjor

Det populära chokladhjulet kommer att stå uppställt utanför Gullmarsvallen och inne på Gullmarsvallen blir det försäljning av hamburgare och korv med mera. Det kommer även att finnas ett företag som säljer replika matchtröjor inne på området. Lysekils kommun kommer även ha ett eventtält på plats för att visa upp sig.


Cirka 1300 barn kommer att spela fotboll på lilla -och stora Gullmarsvallen

Förra året på grund av pandemin så fick de sätta begränsningar, men i år tror Peter att det säkert kommer att komma flera tusen till Lysekil under cupen.  

Som avslutning frågar jag Lysekils kommuns fritidschef Mustafa hur han ser på turneringen och samarbetet med LAIK?

– Vi är jättetacksamma att föreningslivet finns här i Lysekil och att det skapas möjlighet för barn och ungdomar. Vi är också jätteglada för samarbetet med LAIK.  

12 – 14 augusti Gullmarscupen på Gullmarsvallen i Lysekil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close