Gjorde en konstutställning med sin konst och samlade in över 37 000 kronor till Läkare utan gränser

Helena Åberg har som hobby att måla och har under flera år funderat på att göra en utställning med sina tavlor. När det nu äntligen släppte med pandemin så bestämde hon sig för att göra en utställning på Östersidan på Skaftö i Pinnebergets varv.

Helena Åberg. Foto: Privat

Döpte insamlingen till ARTAID

Helena bestämde sig och i slutet av juli så gjorde hon en tvådagars konstutställning i Pinnebergets varv och där alla pengarna från försäljningen av hennes tavlor gick till Läkare utan gränser. Helena döpte insamlingen till ”ARTAID” och samlade in hela 37 600: – på sin konst.Målar motiv från Skaftö

Helenas fina tavlor som hon målar i olja innehåller bland annat motiv från Skaftö, och med blommor berättar hon när vi träffas på Skaftö. 

Intresset för att rita och måla har alltid funnits där berättar Helena vidare. Hälften av tavlorna såldes på utställningen. Hon uppmanar andra att göra samma sak med hantverk, skapa en fest eller något annat för att samla in pengar till välgörande ändamål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close