Nästa vecka peggar några av Sveriges främsta golfproffs upp i Didriksons Skaftö Open – Nordens största damgolftävling på Ladies European Tour

Nästa vecka peggar några av Sveriges främsta golfproffs upp i Didriksons Skaftö Open –
Nordens största damgolftävling på Ladies European Tour. Med nyblivna LPGA-segraren
Maja Stark och Scandinavian Mixed vinnaren Linn Grant i startfältet väntas
evenemanget locka 10 000 besökare till Skaftö mellan 26–28 augusti.

Didriksons Skaftö Open är en av Nordens största damgolftävling på Ladies European Tour med sina 2,5 MSEK i prispengar. Tävlingen samlar 126 spelare och cirka 30 nationaliteter från hela världen och görs upp under 3 dagar i slutet av augusti på Skaftö Golfklubb i Bohusläns yttersta kustband. 2021 mitt under en pågående pandemi spelades Skaftö Open för första gången som en LET tävling. Tävlingen har sedan start varit en plantskola, och trots den korta banan ute på Fiskebäckskil lockar den till sig spelare från den absoluta världseliten.

Förra årets vinnare av Skaftö Open Pauline Roussin Bouchard.Golf & Art
Didriksons Skaftö Open utmanar det traditionella idrottsevenemanget genom att kombinera sport med konst, och presentera konstnärers olika verk utmed hela golfbanan. Den unika miljön kring hav och granit genomsyrar hela eventet med kärnfokus att lyfta damsporten i ett unikt sammanhang och jobba med frågor som jämställdhet och hållbarhet.
I samband med golftävlingen kommer en konstvandring att växa fram kring golfbanans hål, där den konstintresserade kan uppleva allt ifrån Rickard Vakils unika akvarellmålningar till moderna digitala verk och livslånga verk gjorda av en tatuerare på plats.

Konstnären och inredningsdesignern Camilla Brendin har skapat en fyra meter hög fisk som kommer placeras på golfbanan och som är gjord utav skräp som spolats upp från stränder längs med kustlinjen.


Livesändning i SVT

På den lilla ön Skaftö tillhörande Lysekils Kommun är nu förberedelserna i full gång, i nära samarbete med huvudpartnern Didriksons, West Sweden och Lysekils kommun. Tävlingen kommer under lördag och söndag 27 och 28 att livesändas i SVT1 med uppsnack och eftersnack med bland annat golflegendaren Peter Hansson som expertkommentator. Tävlingen kommer även att sändas i internationell TV över hela världen.Paragolf & EDGA

Som första tävling på Damernas Europatour kommer Didriksons Skaftö Open att arrangera en paragolftävling samtidigt som tävlingen på Ladies European Tour, med några av världens bästa Paragolfare i startfältet. Totalt kommer åtta spelare att komma till start i mixade lag av 4 tjejer och 4 killar med svensken Joakim Björkman i spetsen.

https://www.skaftoopen.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close