Naomi Elander som de senaste åren bott i Lysekil har släppt flera låtar på Spotify

Idag på bloggen får ni träffa Naomi Elander som är född i Åmål, uppvuxen i Forshaga i Karlstad. Idag sedan ett antal år tillbaka bor Naomi i Lysekil på grund av att hennes mamma Åsa ville flytta hem till Lysekil igen. Naomis mormor och morfar var boende i Lysekil i många år.  Mamma Åsa driver sedan ett antal år tillbaka butiken Papaya här i Lysekil.

Naomi Elander

Naomi har släppt ett flertal låtar på Spotify och jag frågar Naomi var hon fått sitt musikintresse från?

– Det är från min pappa. Min pappa är från USA men kom till Sverige för att bli musiker. Han är från Butte i Montana. Han flyttade tillbaka till USA för cirka 4 år sedan.

Hur har ditt musikintresse utvecklats genom åren?

– Jag har fortsatt med musiken ända sedan jag var liten. När jag var liten skrev jag en massa olika raptexter på både svenska och engelska. Detta har utvecklats genom åren. Idag hjälper min pappa mig att skriva musik över telefonen. Vi pratas vid nästan varje dag och han skickar över texter till mig som han har och jag skickar låtar och texter till honom som jag gjort.


Hur vill du beskriva din musik som ligger på Spotify?

Jag vill gärna satsa på rhythm and blues. Det på Spotify är nog lite soul och R&B. Jag gillar det och även country. 

Du har släppt fyra låtar på Spotify kan du berätta om dem?

– Den första låten Too Good To Be True skrev jag i en jobbig period i mitt liv. Jag trodde inte att det skulle bli något av låten, men tack vare en musiklärare på skolan så blev låten av. När jag skrev denna låt bodde jag i Skåne.

De tre andra låtarna kom till när jag och två av mina bästa tjejkompisar åkte till Uppsala och jag jobbade i en studio. Det var Love Myself, Shut My Mouth och Reason To Lie.


Har du fler låtar på gång?

– Jag har ganska många låtar i bakfickan. Jag skulle egentligen varit hos min producent nu, men jag hinner inte eftersom jag flyttar till USA nu i början på september.

Hur kommer det sig att du flyttar till USA?

– Jag saknar min pappa så fruktansvärt mycket och så hoppas jag det blir lite av en nystart för mig. Sen har jag även släkt där som jag vill träffa.Vill du fortsätta med musiken när du kommer till USA?

– Ja, verkligen. Jobba med pappa och skapa musik ihop med honom. Sen så skulle jag gärna vilja öppna ett bageri. Jag älskar att baka. Vi får se vad som händer. Jag skall börja studera när jag kommer till USA.

Hur är Montana?

– Montana är en delstat och Butte är själva staden där jag skall bo. Jag skulle tippa på att det är cirka 30 000 invånare. Det är en gammal gruvstad med berg och snö på bergstopparna.


När du tänker på Lysekil vad tänker du på då?

– Det finns en vik nedanför Dona. Där finns en liten stig som leder ner till Munkevik. Där är verkligen jättefint.Lycka till fortsatt med musiken och flytten till USA.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close