Hyllningsmålningen till Robert Strängen Dala Dahlqvist är nu klar

Under några veckor så har konstnären Carolina Falkholt jobbat med att göra klart hyllningsmålningen till Uddevallagitarristen Robert Strängen Dala Dahlqvist, känd som gitarrist i The Hellacopters och Dundertåget. Robert Strängen Dala Dahlqvist avled 2017 i en ålder av 40 år. I måndags blev det klart och tanken är att det skall invigas nu i oktober. Invigningsdatumen kommer att komma ut på kommunens hemsida.

Jag har varit på plats ett antal gånger för att följa Carolina Falkholts jobb med konstverket, men tyvärr utan att få se Carolina på plats. Men i detta reportaget kan ni se lite foton hur konstverket växte fram.
Nästa gång jag var inne i Uddevalla så hade det blivit ett plektrum på väggen. Ursprungsidén var att motivet skulle bestå av händer som med teckenspråk formade namnet Strängen. Men under processens gång har konstnären och urvalsgruppen landat i ett något justerat motiv utan teckenspråk.


Det färdiga hyllningskonstverket till Robert Strängen Dala Dahlqvist.Mer om Uddevallagitarristen Robert Strängen Dala Dahlqvist finns att läsa om här på Wikipedia. https://sv.wikipedia.org/wiki/Robert_Dahlqvist

Konstverket finns att beskåda på Gyldenlövehuset i hörnan av Drottninggatan och Lagerbergsgatan i centrala Uddevalla.

På Uddevalla kommuns hemsida kan man läsa mer om hur iniativet till målningen kom till. https://www.uddevalla.se/kommun-och-politik/nyheter/nyhetsarkiv/2022-09-15-muralmalning-hyllar-uddevallagitarrist.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close