Lysekils Vänner jobbar på med etapp 3 av Västerhavspromenaden

Lysekils Vänner jobbar på med etapp 3 av Västerhavspromenaden mellan Stora Långevik och anslutningen till Norra Hamnens bryggpromenad. Jag har sedan starten av etapp 3 tagit lite foton under arbetes gång precis som jag gjort under hela arbetes gång med denna fantastiska strandpromenad.


Just nu väntar man på att Allfix skall sätta fast de stålställningarna som håller den delen där promenaden går utmed berget skall fästas. Lysekils Vänner har även denna gång fått fantastisk hjälp av Aram Rubinstein, som äger helikopterfirman HeliAir Sweden med att lyfta virket som skall ut till byggandet av promenaden.Aram Rubinstein

Samuel Stålros som jobbar på P4 Väst fanns på plats en morgon när jag var och fotograferade. Samuel intervjuade Roland Karlsson direkt i P4 Väst.The Old House Inn i Lysekil bjöd in de som jobbar med byggandet av Västerhavspromenaden på en härlig tillställning med en mycket uppskattad måltid för att tacka för det fantastiska jobb de gör för Lysekil. Roland berättar att de var 23 tacksamma arbetare från Lysekils Vänners veteraner som fanns på plats på The Old House Inn i Lysekil i förra veckan.


Patrik och Sebastian Sjöberg på The Old House Inn


Vidare kan man glädjas åt att Lysekils Vänner har fått tillstånd av Lysekils Kommun att bygga ett hopptorn. Hopptornet kommer att byggas vid etapp 3 av Västerhavspromenaden.Bilden visar ett hopptorn i Bovallstrand och är identiskt med tornet som Lysekils Vänner kommer att bygga.

Roland Karlsson ordförande i Lysekils Vänner berättar vidare att man fortsätter arbetet med Västerhavspromenaden så länge som vädret tillåter fram till slutet av november. Där tar man ledigt till att man kan komma igång igen våren 2023.

I maj 2023 hoppas ordförande Roland Karlsson i Lysekils Vänner att etapp 3 skall vara klar. Då skall detta firas med invigning med pompa och ståt. Hela bryggpromenaden när etapp 3 är klart beräknas att bli 1,1 km.

Ett annat fint initiativ som går av stapeln den 5:e november är Fackeltåget som Bengt Haverby är upphovsman till. Bengt har skapat detta fina initiativ som en en manifestation för att hylla de män som skapar Västerhavspromenaden och det är ett gyllene tillfälle för alla som vill visa sin uppskattning för denna fantastiska promenad.

Biljetten till Fackeltåget kostar endast 100:- och kan köpas på Lysekils Bokhandel, Ma Lis Spelbutik i Brastad och Tempo i Brodalen.

Man kan även köpa biljett via Swish på nummer 123 672 89 01

Från Norra Hamnens bryggpromenad kan man nu se lite av byggnationen i berget.

Fortsättning följer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close