Gastro Box serverade sjöpungsburgare från Marine Taste på Hållbarhetsveckan

Vilken vecka det blev för Emil Larsson på Gastro Box, då han serverade friterade sjöpungsburgare från Marine Taste på Havets Hus vid invigningen av Hållbarhetsveckan. Där bjöds deltagarna på sjöpungshamburgare med lokalproducerat hamburgerbröd från Brastads Bageri och lokalproducerad äppelmust från Lysekils Musteri.


Emil LarssonDet blev även ett besök vid Oscars i Lysekil där kommunens femteklassare bjöds in för att testa den nya sjöpungshamburgaren och lära sig mer om hållbarhet. Även där fanns lokalproducerat hamburgerbröd från Brastads Bageri och lokalproducerad äppelmust från Lysekils Musteri.


Att Emil var den första i världen med sin Foodtruck att få servera sjöpungsburgare tycker han är fantastiskt kul. Han har haft mycket kontakt med Marine Taste för att få till detta.

Han har även hunnit med att smaka på en sjöpungsburgare och han tycker den är över förväntan. Sjöpungen är ett ryggradslöst vattendjur som växer vilt på havsbotten och är nära besläktad med koraller och musslor.

Det serverades över 150 stycken sjöpungsburgare på Oscars till femteklassarna. Till själva sjöpungsburgaren hade Emil förutom brödet, majonnäs, picklad rödlök och sallad.


SjöpungsburgareÄven jag fick testa en sjöpungsburgare och det var riktigt gott. Emil och hans Gastro Box står vid räkbodarna i Lysekil måndag till fredag 11-14:00 där han serveras sina underbart goda hamburgare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close