Delise Alterskjaer från Lysekils hittade sin pappa tack vare nya tv-programmet Genjägarna. Ikväll medverkar hon i Go’kväll i SVT 1

Vilken resa Delise Alterskjaer från Lysekil har haft den senaste tiden. Hon har varit med i SVT:s Morgonstudion i Stockholm för att prata om nya tv-programmet Genjägarna som hade premiär i söndags i SVT 1.

Ikväll medverkar hon tillsammans med Peter Sjölund som är släktforskare och DNA-expert i Go’kväll som sänds från Umeå kl. 18:45 missa inte det. 


Delise har försökt att hitta sin pappa under många år

Sommaren 1985 träffade Delise mamma en kille på en fest och 3 månader senare så fick hon reda på att hon var med barn. Så börjar denna historia med Delise som idag är 36 år och som under många år försökt att hitta sin pappa.

Hennes mamma har försökt hjälpa henne men tyvärr har inte det givit några spår. Hon har inte haft något att gå på, och under denna tid utan sin visdom om vem som var hennes pappa har allt varit som ett vitt papper med ett stort frågetecken på.

Tack vare Genjägarna och släktforskaren och DNA-experten Peter Sjölund som letar pappor tillsammans med sitt team så fick Delise medverka i programmet i hopp om att få reda på vem som är hennes pappa.


Peter Sjölund och Delise. Foto: Privat.Man blir inte annat än berörd av programmet där man ser hur man letar DNA-spår och till slut hittar 3 möjliga personer som då skall godkänna att de vill DNA-testas för att se vem som kan vara Delise pappa.


Delise och Peter i SVT:s Morgonstudion för att prata om programmet. Foto: Privat.

 

Får ett namn på sin pappa


Efter dessa tester så får man en träff som där det visar sig att Örjan är hennes pappa. En i teamet i Genjägarna åker till Lysekil och besöker Delise hemma hos henne i bostaden i Gamlestan.Genjägarna har samtidigt frågat Delise pappa Örjan om han skulle tänka sig att komma och träffa sin dotter i Lysekil. I programmet så får man se hur Delise får svar på vems som är hennes pappa och man ser hur lycklig Delise blir och brister ut i glädjetårar över att få ett namn på sin pappa.

Man ser även under programmet hur hon i teamet inte kan hålla sig och torkar tårar. Det är mycket starka känslor.


Hennes pappa kom till Lysekil

Inte nog med detta. Hon får även reda på att hennes pappa kommer till Lysekil och vill träffa henne och de träffas utanför Havsbadet i Lysekil där man sedan får se hur de går in på Havsbadet för att samtala.

Som avslutning frågar jag Delise hur hon nu i efterhand upplever alla tankar och känslor hon haft och hur hon känner nu?

Det är att jag känner en sån stor befrielse och att jag äntligen känner mig hel som människa. Och att jag har kommit till ro i mig själv och i min själ.

Den dagen då det hände att jag fick träffa min pappa för första gången, var den största dag i mitt liv. Jag tror inte att kommer att vara med om något större. Detta har förändrat mitt liv för evigt. Min familj har blivit större. Jag är verkligen överlycklig när jag tänker på det.
Delise med sin pappa Örjan vid Havsbadsparken i Lysekil. Foto: Privat

Tack Delise för att jag fick följa dig på denna fantastiska resa som slutade så lyckligt. Under här ligger en länk till det först avsnittet med Genjägarna där Delise medverkar.

https://www.svtplay.se/video/37245053/genjagarna/genjagarna-sasong-1-avsnitt-1?position=0&id=Kq2bMRvKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close