Lysekils Lokalpost firar 25 år

En kille som nog de flesta känner igen här i Lysekil är vår lokala brevbärare och postmästare Ramon De Paz Rivera som kom till Sverige den 3 juli 1987. 1998 startar han Lysekils Lokalpost och nu 25 år senare håller han fortfarande på med sitt företag Lokalpost. Historien om hur han kom till Sverige kan ni läsa om här i en intervju som jag gjorde med Ramon 2014.

Ramon De Paz Rivera

Startade i maj 1998

I maj 1998 startade Ramon sin Lokalpost här i Lysekil. När vi träffas i hans lokal på Drottninggatan berättar han att posten har minskat i takt med att internet har ökat och både privatpersoner och företag skickar mer e-post idag än de gjorde tidigare. Idag har han ett 30-tal kunder som skickar brev med det privata alternativet Lysekils Lokalpost. Bland annat så delar han ut brev för Lysekils kommun.

Cyklar runt och tittar till brevlådorna varje dag

När vi träffas på Kungstorget i Lysekil så är det en hel del brev i lådan. Han tittar till sina brevlådor varje dag och delar ut post varje dag om det behövs och även på lördagar och söndagar.

För att klara ekonomin så har han hela tiden haft andra jobb vid sidan om företaget. Ramon har jobbat som tidnings -och reklamutdelare. Han jobbade även timmar på LSS gruppboende i Lysekil där har han idag har fått en fast anställning och trivs jättebra. Trots det fasta jobbet så vill han inte släppa sin postutdelning här i Lysekil.


Vill hålla på ett antal år till

Han fyller 64 år i år och vill gärna hålla på några år till med sin postverksamhet. Samtidigt är Ramon väldigt sportintresserad och har bland annat cyklat Vätternrundan ett antal gånger.

I år kommer han springa ett maraton i Göteborg. Göteborg firade 400 år förra året och då skulle det genomföras ett maratonlopp i samban med firandet. Men det gick inte att springa på plats så man kunde springa på distans. Ett Marathon är 42,2 km och 2022 på grund av pandemin så fick han springa sitt maraton på hemmaplan istället och fick en medalj för det.

I år i början på september skall han springa det riktiga Göteborgsvarvet Marathon som fick ställas in förra året när Göteborg firade 400 år. Detta maraton blir bara vid detta tillfälle tillägger Ramon. Han har även sprungit Vattenloppet och Musselloppet här i Lysekil.

Stort grattis till dina 25 år med Lysekils Lokalpost. Vill ni komma i kontakt med Ramon så har han både en hemsida och Facebooksida.

Länkar https://lokalpost.n.nu/

https://www.facebook.com/LYSEKILSLOKALPOST

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close