Ace of Base släpper box med 26 CD:s med 341 låtar

Idag får ni en exklusiv intervju med Jonas Berggren i Ace Of Base. I natt släppte världsbandet Ace of Base med Malin Berggren, Jenny Berggren, Jonas Berggren och Ulf Ekberg en mycket exklusiv box med 26 CD:s med hela 341 låtar.

Debutalbumet Happy Nation har sålt över 25 miljoner. De har turnerat världen över och även fast gruppen inte är aktiv idag så har de över 5 miljoner lyssnare på Spotify varje månad. Lysekil har alltid legat Jonas varmt om hjärtat. Jag fick en pratstund med Jonas Berggren som berättar om succén med Ace of Base och nya boxen.

Jonas Berggren Foto: privat.

Hur startade ditt musikintresse?

– Oj, min pappa lärde mig spela gitarr och min farmor lärde mig spela piano. När jag var femton så började jag skriva egna låtar. När jag slog igenom var jag 26 år och en del människor sa; ”vad fort det har gått”. Fort tycker du att det gått fort, jag har hållit på att skriva musik i elva år….

När startade eran med Ace of Base?

– 1990 brukar vi säga som vårt första datum. Jag spelade med mina systrar Malin och Jenny och en annan kille. Vi skulle spela sist i Bältesspännarparken i ett arrangemang som Studieförbundet Vuxenskolan anordnade och samma dag skulle Rolling Stones spela på Hisingen och efter den konserten så skulle det komma in en massa folk till vår spelning.

Killen som var med då fick för mycket scenskräck för att vara med den kvällen. Jag frågade Ulf om inte han kunde vara med på scenen den kvällen även om han inte kunde låtarna så bra. Ulf tackade jag och då hade vi namnet Tech Noir. Efter det så bytte vi namn till Ace of Base. 1992 fick vi skivkontrakt med Mega Records för att göra en lång historia kort.

Wheel of Fortune var vår första singelrelease och jag minns när den gick upp på 7 plats på singellistan i Danmark. Det var stort och jag minns detta mer än när vi låg etta i USA.

Nya boxen från Ace of Base

Efter succén med Happy Nation/The Sign blir en storsäljare med över 25 miljoner sålda album så antar jag att det blev en hel del resande?

– Ja, vi var ute och reste och kunde vara i fyra länder under en och samma dag. Det var råös kan man säga. Vi var ute 23 månader på promotion, spelningar och turné.

Jag minns att vi läste i en tidning att Metallica varit ute 18 månader på turné och det var rekord. Vi var ute hela 23 månader. Vi hade någon dag ledig då och då och även någon semestervecka under denna period. Idag njuter jag av att inte vara ute 23 månader i rad säger Jonas och skrattar.


Lysekil är ett ställe som du besökt många gånger, hur kom det sig att du hamnade här?

– Mamma och pappa hade ett hus i Gamlestan som vi tyckte mycket om. Det var vårt sommarställe här i Lysekil. Jag och min fru köpte ett hus bakom före detta Jönsson katt. Sen har jag varit här med mina båtar och ett tag var vi faktiskt på väg att flytta hit, men det blev inte så. Sedan ett antal år sedan har jag ett annat hus här i Lysekil.

LysekilJag hörde din syster Jenny i podden Hitfabriken som görs av Fredrik Ralstrand där hon berättade att du fortfarande skriver musik?

– Ja, men det stämmer. Jag har skrivit en ny låt till Jenny som släpps framöver.

Jag antar att ni får massor av förfrågningar om en återförening. Finns det någon chans att Ace of Base återförenas i framtiden?

-Ja, det får vi, men jag tror att det blir svårt. Men man skall aldrig säga aldrig, men jag tror inte det.  

Ni släppte en ny box idag med 26 CD:s, kan du berätta mer om den?

– Ja, det är typ alla låtar som jag (vi) har skrivit och det är olika versioner och remixer från förr, men även nya remixer där vissa även har nya partier som jag gjort. Det är kul och jag är väldigt nöjd även med de nya remixerna. Det finns även videos, bilder och extramaterial i boxen.


En mycket svår fråga kanske, men om du får välja en låt som du tycker är bäst med er vilken blir det då?
– Då skulle jag faktiskt vilja säga den nya remixen av My Déjà vu. Den känns bäst just nu. Sen tycker jag fortfarande The Sign är riktigt bra.

Stort tack Jonas för pratstunden. Alla foton använder jag med tillstånd av Jonas Berggren.

Här kan ni beställa boxen

 Ace of Base på Facebook

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close