Berörande hyllningskonsert till Pugh

Igår var det avslutning i Grästorps Konserthus på hyllningsturnén ”Rainrock hyllning till Pugh” med Pughs bror Ingemar som en gång i tiden var med i originaluppsättningen av Rainrock. Med sig på turnén var också Ingemars två söner Jens Rogefeldt som även kallas Lill Pugh, Johnny Rogefeldt, Jerry Williams gamla trummis Peder Sundahl och Micke Finell. Micke som ihop med Ingemar var en av initiativtagarna till detta med hyllningen till Pugh och som hållit i turnén. I samband med turnén släpptes även en hyllningsplatta med låtar av Pugh.Turnéstart i Gävle 14 mars

Turnén startade i Gävle den 14 mars och de har hunnit med att besöka 13 platser inklusive 3 spelningar i Pughs hemstad Västerås. Igår var det avslutning i Grästorps fina konserthus och det var Grästorps Bygdegårdsförening som stod för arrangemanget.

Ingemar Rogefeldt

Jens Rogefeldt

Johnny Rogefeldt

Peder Sundahl

Micke FinellEn berörande kväll

Det blev verkligen en berörande kväll i Pughs anda med brodern Ingemar på gitarr och sång, Jens Rogefeldt som i vanliga fall bor i Barcelona på sång, munspel, mandolin, bas och som lätt som en ung Pugh, Johnny Rogefeldt på gitarr och sång är i vanliga fall boende i Holland, Peder Sundahl på trummor och sång och Micke Finell på bas, saxofon och sång. Man kunde känna Pughs närvaro i salen genom musiken. Denna hyllning gjorde ni helt otroligt bra. All ära till er.


Låtar från Pughs låtskatt


Det bjöds på låtar från Pughs stora låtskatt och under kvällen berättade Ingemar att de under turnén samlats in pengar till Hjärnfonden och att den inbringat över 35 000 kronor bara på de dagar de varit ute på turné. Pugh som drabbats av den kroniska neurologiska sjukdomen kortikobasal degeneration, CBD, som är en ovanlig form av Atypisk parkinsonism.

Jag växte upp med Pughs musik och har haft det stora nöjet att få träffa honom och även Ingemar ett flertal gånger. Att jag lärde känna Pugh var tack vare Bo Frölander som var trummis i Rainrock under den tiden. I Lysekil så ordnande jag skivsignering med Pugh när han släppte plattan Het. Uddevalla och Lysekil var ett populärt tillhåll för Pugh en gång i tiden.

Efter extranummer med stående ovationer tackade bandet publikenIngemar Rogefeldt minns Skaftö

Efter konserten fick jag en liten pratstund med Ingemar och han minns Skaftö där han var många gånger ihop med sin bror spelade på anrika Club Skaftö som låg i det lilla samhället Fiskebäckskil. Han berättade att där fiskade han krabbor ihop med Kula som då var discjockey på Club Skaftö.

Om det blir en fortsättning på turnén är inte riktigt klart. Ingemar berättar att i januari nästa år kan det tänkas bli en fortsättning och det håller jag verkligen tummarna för och gärna med ett besök både i Uddevalla och Lysekil.

Precis efter att jag gjort klart reportaget och lagt ut det så får jag reda på att Pugh dött. Så ledsamt.

Vila i frid Pugh

På Facebook finns det två sidor där man kan läsa mer om Pugh Tobbe Rogefeldt.

Pugh Rogefeldt Officiella
Pugh Rogefeldt Fansida

4 reaktioner till “Berörande hyllningskonsert till Pugh

 1. Kristina Norlén Larsson 1 maj, 2023 — 10:17

  Vila i frid Pugh.. ❤️

 2. Eva Axelsson 1 maj, 2023 — 11:22

  Så ledsamt 😢
  Vila i frid på dina små lätta moln♥️

 3. Stefan Robertsson 1 maj, 2023 — 19:55

  Fantasiska Pugh nu är kampen över..Grattis till alla i himlen..Det blir ett stort tomt hål här..;) Men minnen och din musik är för evigt. Tusen tack för allt Pugh ..Du har vart i mitt liv sen jag var pojk 🙂
  Kram Stefan

 4. Du betydde mycket för mig under min uppväxt du var min stora Idol från 60 talet.Din musik kommer alltid finnas kvar hos mig …Vila I frid Pugh🙏🌿💖

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close