Lill-Babs och Lotta Bromé gästade Lysekil.

Lysekil blev starten på Lill-Babs och Lotta Bromés turnè där de firar Lill-Babs 60 år som artist.

IMG_3853

Det var Hasse Ekbrand på Akademibokhandeln i samarbete med EA-förlaget och Hotel Lysekil som hade fått hit både den Engelska författaren Rebecca Chance och Lill-Babs och Lotta Brome som skrivit boken om Barbro Svensson.

Det blev en trevlig eftermiddag på Hotel Lysekil med dels mingel och sedan intervju med Rebbeca Chance och Lill-Babs.

IMG_3468

IMG_2646

Först ut var den Engelska författaren Rebecca Chance att intervjuvas av EA-förlaget. Rebecca Chance är född i Hampstead i England och är i Sverige och signerar böcker.

IMG_3558
Rebecca Chance.

IMG_2659

IMG_3521

Rebecca skriver om glamorösa miljöer men med en underton men där man ofta också tar baksidan av ett problem som man läser om som t.ex. kändisarnas världar. Hon har utkommit med flera böcker som handlar om olika karaktärer och även om sex, humor och kärlek. Hennes senaste bok heter ”Svarta Änglar”. Hon berättar att alla böckerna är fristående. Rebecca har tillbringat en vecka i Tylösand och berättar att i hennes nästa bok så kommer den att innehålla något från Sverige och utspela sig i närheten av Tylösand. Hon berättar även att hon älskar det svenska knäckebrödet. Det här är nog inte sista gången vi får se Rebecca i Sverige.

Efter Rebecca Chance så intar Lotta Bromé podiet på Hotel Lysekil och får stora applåder. Lotta börjar med att berätta att hon var i Lysekil för cirka två år sedan och då med Diggiloo som uppträdde på Gullmarsvallen. Lotta Bromé denna välkända radioröst som vunnit ett flertal priser för sitt arbete som programledare för bl.a. P4 Extra. Lotta skall intervjua Barbro Svensson eller Lill-Babs som hon har som artistnamn.

IMG_3647

Lotta berättar om att hon var i Tylösand med bokförlaget EA och skulle intervjua lite olika författare. Eva Ahlkvist berättade under en middag för Lotta att de höll på att förbereda en bok om Lill-Babs. Lotta sa till Eva; ”att om någon skall skriva denna boken så är det faktiskt jag”. Lotta berättade att det skulle bli en bra bok för hon träffade Lill-Babs redan när hon var två år gammal. Hon hade en morbror som spelade i samma band som Lill-Babs. För Lotta är Lill-Babs lika självklar som första mannen på månen och som alltid har funnits med Lotta genom hennes liv. Lotta har ihop med Lill.Babs skrivit boken ”Barbro”. Nu kommer Lill-Babs in och det blir en massor av applåder.

IMG_3699

IMG_3743

Lotta intervjuar Lill-Babs om lite olika tillfällen i livet som 60 år som artist. De pratar om hur öppen hon varit genom åren med att släppa in pressen i sitt hem, men hon skulle aldrig släppa in dem i sängkammaren. Lotta berättar att boken bygger väldigt mycket på bilder och att Lill-Babs hade en massa bilder i olika kartonger som de gick igenom.

IMG_3755

IMG_3846

De pratar om bl.a. ”Här är ditt liv” som Lasse Holmqvist var programledare för och där Lill-Babs alla män samlades. Det var inte lätt berättar hon och det gjorde ont i många år efter att hon var med om detta. Hon berättar också att de var mer gäster inbjudna till ”Här är ditt liv” som Quincy Jones, Little Joe (Michael Landon) och Sammy Davis Jr, men de kunde tyvärr inte komma av olika anledningar. Lotta frågar om romanser med Julio Iglesias, Umberto Marcato och Cliff Richards  men det var inga romanser med dem berättar Lill-Babs. De pratar om Roger Moore som bl.a. spelat James Bond och honom har hon träffat några gånger och berättar att han är en underbart trevlig man med mycket humor. Prinsessan Lilian är en annan person som hon pratar varmt om och som hon för första gången träffade i Åre under World Cup.

IMG_2746

Abba har körat åt henne, och The Beatles finns hon tillsammans med på en bild i boken och hon berättar att de fick hennes autograf men hon tog aldrig deras.

IMG_4019

Hon berättar om att ena dottern brukar tillbringa två veckor varje sommar i Fiskebäckskil på Skaftö och att hon också varit där och hälsat på. Som avslutning berättar hon om ”Annie Get Your Gun” som Åke Falck regisserade. Hela Scandinavium i Göteborg var fylld med grus och levande hästar och det satt 12:000 personer i publiken det var helt fantastiskt. Hon frågar om någon så förställningen och det räcks upp lite händer i publiken. Hon avslutar eftermiddagen på Hotel Lysekil med några rader ur ”Det är få kvällar som showkvällar”. efteråt blev det boksignering både med Rebecca Chance, Lill-Babs och Lotta Bromé.

 IMG_4088

Hasse Ekbrand lämnar över en gåva som Hasses fru Maj har tillverkat.

IMG_4167

IMG_2791

IMG_2797

IMG_2828

Det var en mycket trevlig eftermiddag på Hotel Lysekil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.