”Det känns som att vara hemma” sa Ljubomir Vranjes när jag frågade honom hur det känns att signera sin nya bok här i Lysekil.

Idag besökte Ljubomir Vranjes Lysekils Akademibokhandel där han signerade sin bok ”Jag vill bara vinna”. Jag var där och tog lite foto och fick en pratstund med Ljubomir Vranjes.

CI2A8896.jpg
Innan signeringen startade blev Ljubo intervjuad av Lasse Sergård på Sveriges Radio P4 Väst.

Ljubomir som är en av Sveriges bästa handbollspelare genom tiderna Med 3 EM-guld, ett VM-guld, ett OS-silver, tre SM-guld, Cupvinnarcupmästare 2012, Tysk supercupmästare 2014, Champions League-mästare 2014, utsedd till årets tränare av Internationella hanbollsförbundet 2014 och Tysk Cupmästare 2015. Listan kan göras hur lång som helst med Ljubos framgångar.

CI2A8910
Ljubo signerade även en handboll.

Hur känns det att vara i Lysekil och signera sin bok?

-Det känns som hemma och det känns bra. Jag har varit i Lysekil varje sommar sedan 1995 så det har blivit några år som jag tillbringat här på min lediga tid. Torget som vi är på känns också som hemma.

 

Hur har boken mottagits? 

-Väldigt bra, författarna och förläggarna har försökt att hitta något negativt om boken på nätet men folk tycker den är genuin, ärlig och de gråter och skrattar samtidigt som de läser den.

CI2A8916.jpg
Det var en lång kö utanför Akademibokhandeln som ville köpa boken och få den signerad.

 

Hur har den sålt? 

-Första upplagan är redan slutsåld så nu kommer andra upplagan den 2 augusti.

 

Skall du medverka på Bokmässan? 

-Det blir svårt för min del, (Ljubo skrattar). Säsongen har börjat så det blir svårt.

 

Jag såg att du var och tränade LHK:s flickor och pojkar -02. Hur kom det sig? 

-Jag tyckte eftersom jag ändå var här så erbjöd jag mig att ta ungdomsträningen. Man får bjuda lite på sig själv: Jag kunde suttit på hotellrummet och vilat upp mig, men eftersom jag är här så tycker jag barnen skall få ta del av det och jag brinner för handbollen och vill hjälpa dem så mycket som möjligt.

13876674_10209623137156129_3139660554465476190_n
Foto: Jannice Melander.

 

Hur ser du på svensk handbolls framtid? 

-Jag tycker den ser bra ut. Det finns många spännande ungdommar bakom som vill komma fram. Vi får se hur många av de äldre spelarna som slutar efter OS. Jag tror att det kan bli rätt många av de äldre spelarna som gör det.

CI2A8951

 

Hur går det i matchen mot norska Haslum här i kväll i Kronbergshallen?

-Vi får hoppas att vi vinner. Vi har tränat väldigt hårt de sista dagarna och hur spelet blir är rätt ointressant just nu för mig, utan jag vill att de skall springa så mycket som möjligt i matchen. De skall få matchen som en konditionsträning och få vissa saker att fungera.

Vi har ännu inte tränat något försvarsspel så det tror jag inte kommer att fungera helt hundra. Vi har tränat på några anfallsvarianter så kontringarna är jag intresserad av.

CI2A8969.jpg
Handbollsprofilen Mattias Wester hälsade på Ljubo och fick boken signerad.

 

Jag såg att ni bor på Vann och där har de byggt ett nytt utomhusgymn. Har ni använt det? 

-Det har vi utnyttjat och vi körde ett väldigt hårt pass imorse. Det kan tänkas att grabbarna är lite möra inför matchen mot Haslum.

CI2A8923.jpg

Framtidsplaner?

-Just nu är det full koncentration på Flensburg och säsongen känns redan nu rolig. Vi satsar stenhårt i år på att vinna titlar. Blir vi skadefria så tror jag det kan bli en väldigt rolig säsong.

SG Flensburg-Handewitt är Vranjes lag och efter boksigneringen gav han sig upp till Kronbergshallen i Lysekil där SG Flensburg-Handewitt möter norska Haslum HK.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close