Intervju med Anita Hegerland som gästar Allsången i Lysekil

Den 6 augusti är det stor säsongsfinal i det extrainsatta Allsången i Stadsparken i och med att det stora Musselloppet med Musselfesten går av stapeln här i Lysekil. Ingen mindre än den norska artisten Anita Hegerland gästar Lysekil i samband med detta. Hon har även med sig sin norska gitarrist Espen Rogne.

3a3a1c56-87bf-42d3-a206-c4edd1aee722

Anita Hegerland. Fotograf: Per Heimly, Norge

Jag frågade Anita hur det känns att komma till Lysekil?

– Det blir jätteroligt! Jag glädjer mig väldigt mycket till detta, och till att träffa mina gamla, svenska fans! Lysekil är väldigt populärt ställe för norrmän att besöka. Det skall bli en fantastisk helg!

Du är just nu ute på turné och reser runt bl.a. i Norge och spelar. Hur många platser har det blivit som du besökt i Norge?

– Det har varit ett underbart år för mig i Norge i år. Hittills har jag gjort 106 konserter och inom årets slut så har det blivit över 150 konserter under 2016. Det har varit en stor succé och publikrekord på många platser, så det er rörande.

Folk minns fortfarande alla mina sånger.  Det blir en härlig nostalgiresa som folk sätter i samband med något mycket positivt.

För 6 veckor sedan var jag i Helsingfors och uppträdde tillsammans med Jari Sillanpaa i en stor TV-sändning om hans liv som visas på YLE i januari 2017 i samband med Finlands 100 årsjubileum. Jag var inbjuden som hans special guest.

Min sång ”Mitt Sommarlov” har haft en mycket stor betydelse för honom sedan han var 7 år! Han spelar min version av ”Mitt Sommarlov” på alla sina konserter i Finland, och det er helt fantastisk!!  För några månader sedan spelade han och fyllde Olympia Stadion i Helsingfors med 37.000 människor!

Efter du varit här så åker du direkt vidare till Thailand och uppträder där. Hur kommer detta sig?

– Den 8-16 augusti skall de arrangera den populära New Nordic Music Week i Pattaya, och denna gången önskade de att jag skulle komma ned dit och uppträda som huvudartist! Det blir flott! Mina första tre konserter i Thailand.

Vad får vi höra för låtar i Lysekil under ditt uppträdande?

– Det blir mina highlights från 70-talet, med låtar som ”Mitt Sommarlov”, ”Du skulle köpa dig en tyrolerhatt”, ”Hvis jeg var en fugl”, ”Albertino” och min stora hit från Tyskland ”Då er det skönt att finnas till”. Den sången sålde 2 miljoner ex. i Tyskland 1971 som Roy Black och jag spelade in på båda norska och svenska. Jag kommer även att göra lite Mike Oldfield och Anita Hegerland från 80-talet.

Sedan kommer du även att få träffa radioprofilen Ulf Elfving som håller i mikrofonen och presenterar löparna i Musselloppet. Hur känns det?

– Det blir helt fantastiskt! Jag ser verkligen fram emot att träffa honom igen efter alla dessa år. Han gjorde min första svenska intervju med mig i 1970.

Hjärtligt välkommen till Lysekil säger vi till Anita Hegerland som också under intervjun berättar att hon även kommer att göra fyra stora TV-shower i Tyskland i höst.

Anita hälsar med: Tusen tack!! From the bottom of my heart, I can´t wait to see you all!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close