Idag får ni träffa bandet Modiga Agenter på min blogg. Lysekilskillen Fredrik Andreasson bildar bandet Modiga Agenter ihop med Jonas Kapla

Idag får ni träffa bandet Modiga Agenter på min blogg. Lysekilskillen Fredrik Andreasson bildar bandet Modiga Agenter ihop med Jonas Kapla.

modiga_agenter_motion.jpg
Modiga Agenter.

Hur träffades ni?

–Vi träffades i Göteborg 1996 på en spelning med synthpopbandet Page. Ödet gjorde att det var ganska lätt för oss att börja prata för det var bara 10 personer i publiken, varav 7 var där för ett annat band. Det visade sig att vi båda skrev egen musik i andra band och att vi redan då hade många liknande tankar kring musik. Efter det så sprang vi på varandra lite då och då de efterföljande åren.

När började ni samarbeta och skriva musik ihop?

–Vi pluggade båda på universitetet, och vi sågs även på fler konserter och klubbar. Det dröjde dock till 2005 innan vi beslöt oss för att skriva vår första låt tillsammans. Vårt mål var att smyga in en låt i Melodifestivalen. Vi försökte några år men det visade sig vara mission impossible.

Hur gick ni vidare efter det?

– 2010 gav vi ut vårt första album ”Ett tu tre”, och det kan väl ses som en samling av 5-års Melodifestival-försök.

Vad hände sedan?

– Efter det kom en liten stökig period då vi båda var småbarnsföräldrar med allt vad det innebär. Vi lyckade ändå få ihop en Ep som vi döpte till ”2001” och som släpptes 2013. Efter det kände vi att vi behövde byta riktning lite i vår musik. Vi hade ju legat och balanserat mellan schlager och synthpop.

2015 släpper ni albumet ”Bermudatriangeln” med fem låtar. Berätta om det albumet.

– Här lämnade vi schlagerspåret och blev helt elektroniska. Det var många som fick upp öronen för oss tack vare Bermudatriangeln, så vid det laget kände vi att det var hög tid att lämna den trygga studion och ge oss ut för att möta publiken. Vi inledde med en spelning i Havsbadsparken i Lysekil och detta har sedan följts upp med spelningar i Göteborg, Halmstad och Töcksfors. 2016 släppte vi Ep:n ”Hashtag favorit” och 2017 medverkade vi på en hyllningsskiva till svenska 80-talsgruppen Shanghai med låten ”Eldfödd”.

553044_280268055444700_1909850051_n.jpg

Man hör tydliga influenser från bandet Freestyle i eran musik, hur kom ni på namnet ”Modiga Agenter”?

– Ja, det här med att komma på ett namn var nog den största utmaningen vi haft i bandet. Jag tycker ändå det ryms mycket i namnet som gör att man förstår vad det handlar om. Lagom poppigt, på svenska, lite på allvar men alltid med glimten i ögat. Modiga Agenter är ju också titeln på både ett album och en låt av Freestyle som absolut är en stor inspirationskälla.

När och hur startade musikintresset för dig?

–Mitt stora musikintresse har jag haft sedan jag kunde stå upp, men det var ganska sent som intresset för att också skapa egen musik väcktes. Någonstans i mitten av tonåren skulle jag säga när jag fick ett sequencerprogram till min Commodore 64. Intresset för sång kom ännu senare. Jag var väldigt blyg för att sjunga under hela skoltiden.

Vad har du haft för förebilder inom musiken genom åren?

Det är hundratals, men om jag ska lyfta fram tre så får det bli Adolphson & Falk, Vince Clarke och Morten Harket.

Framtidsplaner för ”Modiga Agenter”?

Under nästa år kommer vi göra ytterligare en eller några covers, men vi håller också på att jobba på nytt eget material. Vi hoppas också att vi får möjlighet att boka in ytterligare någon spelning under 2018.

 Vilken låt är den bästa som gjorts enligt dig?

Det finns så mycket bra att välja bland men för de flesta låtar så kommer man alltid till en punkt när man lyssnat sig lite trött på den. ”Enjoy the silence” av Depeche Mode är dock en låt som jag alltid kan plocka fram.

Du bor i Göteborg. Hinner du hälsa på något i Lysekil?

Absolut. Jag har mina föräldrar och många vänner i Lysekil. Det finns platser där som är bland de vackraste Sverige har att erbjuda.

Tack Fredrik för intervjun. Jag hoppas att få höra er här i Lysekil i framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close