David Urwitz bjöd på en magisk konsert på Folket Hus i Uddevalla

I torsdags gästade David Urwitz Folkets Hus i Uddevalla. Vilken underbar kväll det blev. Jag har lyssnat mycket på David via både spotify och skiva, men det var första gången jag såg honom live, och jag hoppas det inte blev den sista.

IMG_0672.jpg
David Urwitz.

David började kvällens konsert på piano med låten ”Din skull”. En låt som nog de flesta kände igen.

IMG_0624.jpg

IMG_0656.jpg

Det blir mer piano och efter några låtar hälsar David publiken välkommen. David har en låtlista under spelningen, men när vi träffas innan spelningen så berättar han att han kanske ändrar om lite med låtarna.

IMG_0658.jpg

Davids röst tillsammans med piano eller gitarr berör och smälter samman till något väldigt vackert. Hans röst är något utöver det vanliga.

IMG_0645.jpg

Efter ett antal låtar på piano så byter David till sin gitarr. Under kvällen berättar David lite olika historier om lite olika låtar.  Han berättar bland annat om när han ringde Caroline af Ugglas och frågade om hon ville medverka på hans låt ” Bara en stund” och det ville hon.

David är inte bara en helt suverän sångare och musiker, utan också en helt fantastisk berättare. Det är lite allvar men även mycket roligt som David berättar om under kvällen.

P1000774-2.jpg

IMG_0728-2.jpg

IMG_0710.jpg

Några av låtarna som spelas under kvällen är ”Lycklig”, ”Enkelt”, ”Långt bort igen”, ”Fråga nån som vet”, ”Det sista som jag ska”, ”Kasta sten”, ”Tidig morgon i april” och låten ”En eftermiddag” som bygger på en mycket tragisk händelse.

IMG_0679.jpg

IMG_0666.jpg

IMG_0757.jpg

Med sig som bokare och vän har David, Christoffer Piraten. En av kvällens roligaste historier enligt mig är när David berättar om när de hade fått en bokning till ett evenemang vid Sala Silvergruva, där David och de andra artisterna skulle göra sina egna tolkningar av låtar av Bellman. Jag kunde nästan inte sluta skratta efter att ha hört den historien.

IMG_0809.jpg

Efter att ha avslutat med ”Det är dags att växa upp” så var det dags för kvällens extranummer som blev låten ”Hej då” där David säger till ljudteknikern att stänga ner ljud och mikrofon och David spelar kvällens sista låt. Lokalen, ljud och allt var perfekt på Folkets Hus i Uddevalla.

IMG_0805.jpg

IMG_0773.jpg

David tackar för sig och jag hoppas snart att vi även får se och lyssna på David här i Lysekils kommun.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close