Sven-Bertil Taube och Peter Nordahl till Stallebrottet på Malmön (Bohus-Malmön) den 4 augusti i ett samarbete mellan Stallebrottets vänner och Kotte Management.

Efter publiksuccén på Dramaten, med ett tiotal slutsålda konserter samt en mycket lyckad höst/vinterturné kommer nu Sven-Bertil Taube och Peter Nordahl till Stallebrottet på Malmön (Bohus-Malmön) den 4 augusti i ett samarbete mellan Stallebrottets vänner och Kotte Management.

sbt_pn_2_web-ts1526297445.jpg
Sven-Bertil Taube och Peter Nordahl. Fotograf: Myrra Malmberg

SÅ LÄNGE SKUTAN KAN GÅ – i samarbete med arrangören och producenten Peter Nordahl – var det många inklusive dom själva som trodde att sviten med en trilogi nu fullföljts. Men så blev det lyckligtvis inte. Efter succén på Dramaten i vinter 2017/18 fick de sådan mersmak att duon under hösten åkte på turné. Med sig hade de inte bara repertoar från vinterns föreställning, utan de kom även att bjuda på nya sånger hämtade från senaste albumet med fler Taube-tolkningar.

Föreställningen bygger på succéföreställningen Så länge skutan kan gå med text och musik av Evert Taube. Sven-Bertil Taube sjunger sin pappas sånger och berättar oförglömliga historier om minnen från barndomen och hur det gick till när Evert Taube skrev sina största klassiker. Konserten ackompanjeras av arrangören och producenten Peter Nordahl.

Längd: ca 2 timmar inkl paus

40aee0c6a33d0505fdaaecd4312ddc3c_1280x840_-0x100_1420x960.jpg
Fotograf: Myrra Malmberg

Senaste albumet blir en kärleksfull och poetisk hyllning till Everts sånger med nya inspelningar av t ex Sjösalavår, Frithof Anderssons paradmarsch, Den lycklige nudisten (Nudistpolka), Brevet från Lillan, Änglamark med flera. Vi ser otroligt mycket fram emot denna konserten.

Den 1 februari 2018 var det 100-år sedan Evert Taube debuterade som visartist 1918 vilket skedde på Smögen intill Malmön. Med anledning av detta 100-årsjubileum arrangerade Föreningen Smögengården en jubileumsföreställning som var baserad på Everts originalföreställning från 1918.

Sven-Bertil Taube säger om relationen till Everts musik:

Det har alltid funnits anledning att återbesöka hans mångfacetterade katalog av visor. Jag upptäcker alltid något nytt. Så även denna gång.

TIDER:
Insläpp: kl. 17:00
Konsertstart: kl. 18:00

ÅLDERSGRÄNS/BARNBILJETTER:
Ingen åldersgräns. Under 8 år gratis med målsman. Barnbiljett från 8 t.o.m. 15 år.

ÖVRIG INFO:
Finns ca 500 sittplatser, först till kvarn gäller, egen stol att ta med är ok.

VI HÄLSAR ER VARMT VÄLKOMNA TILL MALMÖN!

Biljettlänk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close