Idag får ni en återträff med Lysekilskillen Måns Carlsson som i våras skrev på för Mora IK efter en grymt stark säsong med Vimmerby i Hockeyettan.

Idag får ni en återträff med Lysekilskillen Måns Carlsson som i våras skrev på för Mora IK efter en grymt stark säsong med Vimmerby i Hockeyettan. Måns gjorde 42 poäng på 40 matcher och blir nu hockeyproffs på heltid i Mora IK, som satsar på att ta sig till SHL igen efter förlusten mot Leksand i kvalspelet i våras.

67698068_468372630392408_1703404057026101248_n.jpg
Måns Carlsson. Foto privat.

 

Startade i Lysekil Hockey Viking.

Lysekil Hockey Viking var starten för Måns när han redan som 3-åring drog på sig skridskorna. När vi träffades senast bodde Måns i Mölndal och hade skrivit på ett tvåårskontrakt med Frölunda för spel i J20 superelit.

Första året i Frölunda J20 som junior var ett läroår berättar Måns. Efter andra året så flyttade han vidare till Tyringe i Skåne. Fast både Skövde och ett annat lag var ute redan då efter Måns. Han kände att Tyringe kändes rätt och att de hade något spännande på gång i laget.

 

Första året som senior.

Fast i efterhand blev det en säsong i kaos i Tyringe, med bland annat en styrelse som avgick. Det var en riktigt lärorik säsong för Måns som då gjorde sitt första år som senior. Måns fick spela mycket och är idag när han ser tillbaka mycket nöjd med sin insatts. Han trivdes jättebra i Tyringe trotts det som hände.

 

Fick kontrakt med Vimmerby Hockey.

Inför säsongen 2018 fick Måns skriva på för Vimmerby Hockey. Det var hans rådgivare Joakim Norell som kommer därifrån, som var delaktig i detta berättar Måns. Han som sköter kontakt och annat heter Lasse Cederström.

I Vimmerby flöt det på för Måns. I början fick Måns en defensiv roll, men jobbade sig uppåt och fick en mer offensiv plats på banan.

IMG_20190724_122000.jpg

Kontaktade en fystränare.

Måns tog kontakt med fystränare Joakim Dettner, och fick ett träningsprogram. Med rätt folk runtomkring sig så blev detta ett lyft för honom. Måns fick även ett jobb på en skola som låg alldeles bredvid ishallen och det var perfekt.

De vann första serien och gick vidare till AllEttan. Kristianstads IK blev för svåra i kvalspelet. Mora IK visade intresse för Måns redan efter jul då de var och tittade när han spelade. Måns berättar att det kändes lite overkligt att en SHL-klubb som Mora var på plats och tittade på honom. (Vid den tidpunkten spelade Mora i SHL).

Mora spelade kval mot Leksand och det var ganska sent på säsongen som de hörde av sig och ville att Måns skulle skriva under för spel i Mora IK. Det fanns även fler lag som var intresserade av Måns.

 

 Mora kändes rätt.

Mora kändes helt rätt för Måns, och hade de varit och tittat på honom tidigare. Allt föll på plats för att skriva på för Mora. Nu har han installerat sig i Mora. Den första augusti samlades de för starten för höstens säsong. Just nu befinner sig Måns på Irland, som blir första anhalt med träningsmatcher.

Det skall bli spännande att få följa Måns och hans nya klubb Mora IK denna säsong. Stort tack för att du tog dig tid och lycka till i framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close